Skip to main content

Ρέντσι: Eκτός Συμφώνου Σταθερότητας οι δαπάνες για την ανοικοδόμηση

Oι Ιταλοί θα κληθούν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν σειρά συνταγματικών αλλαγών, τόνισε για το επερχόμενο δημοψήφισμα ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Για τις δαπάνες που αναφέρονται στην ανοικοδόμηση μίλησε ο Ματέο Ρέντσι ο οποίος ζήτησε να μείνουν εκτός Συμφώνου Σταθερότητας.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός Πρωθυπουργός δήλωσε την Κυριακή:

«Οι δαπάνες για την ανοικοδόμηση μετά τους σεισμούς στην κεντρική Ιταλία πρέπει να μείνουν εκτός Συμφώνου Σταθερότητας».

Και σημείωσε:

«Λέω στους δήμαρχους της Ιταλίας, ότι μπορούν να ξαναρχίσουν να επενδύουν. Πρέπει να παρέμβουμε και στην Ευρώπη, για να αλλάξει η προσέγγιση στο θέμα της λιτότητας».

Οι δηλώσεις του Ιταλού Πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκαν κατά την ανοικτή συνάντηση για το μέλλον της κεντροαριστεράς, που έγινε την Κυριακή στη Φλωρεντία.

Ο Ματέο Ρέντσι μίλησε και για το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου τονίζοντας, πως μ΄αυτό «οι Ιταλοί θα κληθούν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν σειρά συνταγματικών αλλαγών» και εξήγησε «αν κερδίσει το όχι θα δημιουργηθεί τεχνοκρατική κυβέρνηση περιορισμένης δράσης».

«Εμείς που υποστηρίζουμε το ναι διαθέτουμε σχέδιο, ιδέες, ορίζοντα για την Ιταλία. Αν κλείσεις σ’ ένα δωμάτιο τους υποστηρικτές του μετώπου του όχι και τους ζητήσεις να βγουν με μια καινούργια ιδέα στο χέρι, θα μείνουν αιωνίως μέσα» υποστήριξε ο Ιταλός Πρωθυπουργός.