Skip to main content

Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων έως 7% προβλέπει η Κουντουρά

Οι μήνες Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος είναι εξαιρετικά καλοί μήνες, είπε η αναπληρώτρια υπουργός - Αύξηση 20% στην κρουαζιέρα

Ρεκόρ αφίξεων στον τουρισμό και αύξηση των εσόδων, προέβλεψε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την κύρωση συμφωνίας τουριστικής συνεργασίας με την Αίγυπτο.

Όπως είπε η κα. Κουντουρά, «έχουμε ρεκόρ αφίξεων το 2016 με 6% – 7% μετά από το ρεκόρ που κάναμε το 2015. Όλα δείχνουν ότι ο τουρισμός μετά από τις στοχευμένες ενέργειές μας θα έχει καλά αποτελέσματα». Τόνισε, δε, ότι «οι μήνες Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος είναι εξαιρετικά καλοί μήνες» και ότι «η κρουαζιέρα έχει αύξηση 20%».

Παράλληλα, διέψευσε όσους υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει μείωση εσόδων, σημειώνοντας ότι «δεν προκύπτει από πουθενά ότι προχωράμε στο κλείσιμο της σεζόν, που θα γίνει τον Νοέμβριο, με μείωση των εσόδων».

Κατέληξε, μάλιστα, λέγοντας πως στο υπουργείο υπάρχουν 150 φάκελοι επενδύσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες και πολλοί φάκελοι για μεγάλα σύνθετα τουριστικά καταλύματα.