Skip to main content

Ρεκόρ στα αεροπορικά ταξίδια από τη Γερμανία προς την Ελλάδα

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία στο Βισμπάντεν, κατέγραψε πέρσι 117,6 εκατομμύρια επιβάτες, μια αύξηση της τάξης του 5,1%.

Κατά την περσινή χρονιά αναχώρησαν αεροπορικώς από τα 24 μεγαλύτερα γερμανικά αεροδρόμια περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ και η χώρα που επωφελήθηκε ήταν κυρίως η Ελλάδα, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία στο Βισμπάντεν, κατέγραψε πέρσι 117,6 εκατομμύρια επιβάτες, μια αύξηση της τάξης του 5,1%. Το ένα πέμπτο των αεροπορικών ταξιδιών αφορούσε τη γερμανική εγχώρια εναέρια κυκλοφορία, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στους ελληνικούς προορισμούς ο αριθμός των ταξιδιωτών αυξήθηκε μάλιστα κατά 19,2%, φτάνοντας τα 3,5 εκατομμύρια και προς την Πορτογαλία κατά 16,4%, φτάνοντας τα 2,5 εκατομμύρια.

Και οι δύο προορισμοί επωφελήθηκαν από την αδυναμία που αντιμετώπισε ο τουρισμός στην Τουρκία. Εκεί οι αριθμοί των επιβατών αεροπλάνων μειώθηκαν κατά 3,6% πέφτοντας στα 6,2 εκατομμύρια. Αγαπημένος προορισμός των Γερμανών παρέμεινε η Ισπανία με 14,1 εκατομμύρια επιβάτες, παρότι υπήρχε μια κατώτερη του μέσου όρου αύξηση κατά 3,3%. Ακολουθούν η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία.