Skip to main content

Ρεκόρ Γκίνες με άρωμα...μήλου

Μια θέση στο βιβλίο Γκίνες διεκδικεί η τεράστια μηλόπιτα στην Αγιά της Λάρισας που παρασκευάστηκε στο πλαίσιο της «Γιορτής Μήλου».
Μια θέση στο βιβλίο Γκίνες διεκδικεί η τεράστια μηλόπιτα στην Αγιά της Λάρισας που παρασκευάστηκε στο πλαίσιο της «Γιορτής Μήλου». Η εν λόγω μηλόπιτα είναι μήκους 20 μέτρων, πλάτους 65 εκατοστών και βάρους 333 κιλών και 33 γραμμαρίων ενώ χρειάστηκαν 5 ώρες παρασκευής και ένας φούρνος 20 μέτρων.
Για να παρασκευαστεί το τεράστιο αυτό έδεσμα, χρειάστηκαν 240 κιλά μήλα της Αγιάς, 40 κιλά βούτυρο, 65 κιλά ζάχαρη, 50 κιλά αλεύρι .

Στο όλο εγχείρημα το «χεράκι» τους έβαλαν ζαχαροπλάστες και αρτοποιοί της Αγιάς, ζαχαροπλάστες του Σωματείου Ζαχαροπλαστών νομού Λάρισας, διακεκριμένοι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τα εργαστήρια παραδοσιακών γεύσεων της Αγιάς «Γιαμ», «Θεονία», ο Συνεταιρισμός Γυναικών Γερακαρίου, υπάλληλοι του Δήμου, τοπικοί Σύλλογοι Γυναικών, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, εθελοντές δημότες, οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η τοπική Αστυνομία, κριτές και μάρτυρες, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Εμπορίου και της Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχίας Λάρισας, καθώς και ο γνωστός σεφ κ. Ευτύχης Μπλέτσας.

Η επιλογή κατασκευής του συγκεκριμένου γλυκού δεν είναι τυχαία. Σκοπός ήταν η προβολή και διαφήμιση του μήλου της Αγιάς που αποτελεί ένα από τα κυριότερα βιοποριστικά αγροτικά προϊόντα για την περιοχή.

Προς τούτο, θα αποσταλεί στα γραφεία Γκίνες στο Λονδίνο ο σχετικός φάκελος, που θα περιλαμβάνει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, ώστε να γίνει αποδεκτό το ρεκόρ.