Skip to main content

Ραντεβού στα μπλόκα δίνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από τις 20 Ιανουαρίου οι αγρότες της Θεσσαλίας και ολόκληρης της κεντρικής Ελλάδας , όπως αποφασίστηκε στο πλαίσιο αγροτικής σύσκεψης στον Πλατύκαμπο.
Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από τις 20 Ιανουαρίου οι αγρότες της Θεσσαλίας και ολόκληρης της κεντρικής Ελλάδας , όπως αποφασίστηκε στο πλαίσιο αγροτικής σύσκεψης που έλαβε χώρα στο δήμο Πλατυκάμπου του νομού Λάρισας. 

Οι αγρότες συμφώνησαν σ’ ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο για την άμβλυνση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ζητώντας παράλληλα συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή, για τις 9 Ιανουαρίου. Μία ημέρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική αγροτική σύσκεψη στα Τέμπη.

Κατά την εισήγησή του στη σύσκεψη του Πλατυκάμπου ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, κ. Θανάσης Κοκκινούλης, σημείωσε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη διεκδίκησης από την κυβέρνηση ενός νέου πακέτου μέτρων στήριξης του αγροτικού κόσμου. Ο ίδιος υπενθύμισε τη θέση του ΠΑΣΟΚ, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, για τη διοχέτευση ποσού 1 εκατ.ευρώ (από τα 28 εκατ.ευρώ που δόθηκαν στις τράπεζες) προς τους Έλληνες αγρότες και υπογράμμισε ότι αυτή η υπόσχεση πρέπει να εκπληρωθεί από την κυβέρνηση.  Άλλοι αγροτοσυνδικαλιστές ξεκαθάρισαν πως η καταβολή των όποιων χρημάτων θα πρέπει να γίνει μόνον στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Στις 8 Ιανουαρίου, στα Τέμπη (η περιοχή επιλέχθηκε για καθαρά σημειολογικούς λόγους), θα διεξαχθεί νέα πανελλαδική σύσκεψη όπου το βασικό της αντικείμενο θα είναι η δημιουργία του νέου διεκδικητικού πλαισίου. Ακριβώς την επομένη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την κ. Μπατζελή, προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα των αγροτών. Σε περίπτωση αρνητικής έκβασης, τα τρακτέρ θα βγουν ξανά στους δρόμους στις 20 Ιανουαρίου.