Skip to main content

Ρανιέρι: Δεν μετανιώνω για την Ελλάδα, ήταν μία περίεργη περίοδος

Ο προπονητής της Λέστερ, Κλαούντιο Ρανιέρι, μίλησε για το πέρασμά του από την Εθνική Ελλάδας και τη συνεργασία του με την ΕΠΟ.

Στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» μίλησε ο προπονητής της Λέστερ, Κλαούντιο Ρανιέρι, για το πέρασμά του από την Εθνική Ελλάδας και τη συνεργασία του με την ΕΠΟ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την πορεία της Λέστερ: «Είναι μία εξαιρετική χρονιά. Ο πρόεδρος μου ζήτησε να μείνουμε στην κατηγορία την εφετινή και την επόμενη σεζόν, αλλά τελικά εξελίχθηκε ακόμη καλύτερη».

Για το ποιο είναι το μυστικό: «Δεν ξέρω αν υπάρχει μυστικό. Το μυστικό είναι να υπάρχει μία καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, με τους παίκτες, τα μέλη της ομάδας και τους οπαδούς».

Για το αν είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρας του: «Δεν ξέρω αν είναι. Μέχρι στιγμής δεν είναι. Γιατί έχω τερματίσει μ’ αρκετές μικρές ομάδες στη δεύτερη θέση. Πρωταρχικός στόχος ήταν να σωθούμε, τώρα να βγούμε στο Europa League. Επόμενος στόχος είναι το Champions League».

Για το αν μπορεί η Λέστερ να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλή θέση. Για μας είναι σημαντικό να κερδίζουμε παιχνίδι-παιχνίδι. Δεν έχω όνειρα. Σκέφτομαι πρώτα τη δουλειά και πως μπορούμε να βελτιωθούμε».

Για το αν μετάνιωσε που ανέλαβε την Εθνική: «Δεν μετανιώνω για την Ελλάδα. Ήταν μία περίεργη περίοδος. Έπρεπε να δοκιμάσω διαφορετικά πράγματα, να πάρω παίκτες από τη Β’ Εθνική. Δεν πρόλαβα να χτίσω κάτι δικό μου. Δεν έμεινα πολύ καιρό. Μόνο 4 παιχνίδια. Ήταν δύσκολο. Πολλοί μου λένε να γράψω βιβλίο. Προς το παρόν έχει προτεραιότητα το ποδόσφαιρο».

Για τις σχέσεις που είχε με τους ανθρώπους της ΕΠΟ: «Η συνεργασία μου ήταν καλή. Αγαπούσα και συνεχίζω να αγαπώ την Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι φανταστικοί».

Για το αν θα έπαιρνε κάποιον Έλληνα στη Λέστερ: «Γιατί όχι; Υπάρχουν Έλληνες παίκτες με τη νοοτροπία μας».

Για το αν κρατάει επαφές: «Ναι φυσικά. Με τον μάνατζέρ μου, Καζιάνη και τον Καραγκούνη».

Για τις εκκρεμότητες στο θέμα της καταβολής του συμβολαίου του: «Με πληρώνουν σιγά σιγά».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους Έλληνες: «Εύχομαι στους Έλληνες να έχουν πολλές επιτυχίες. Είναι φανταστικοί και πολύ ζεστοί άνθρωποι. Εύχομαι καλή τύχη».