Skip to main content

Ράνια Σβίγκου: Η ΔΕΗ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί

Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

«Η ΔΕΗ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98.0, τονίζοντας πως το κόμμα και η κυβέρνηση «δίνουν μάχη» για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης.

«Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί. Και δεν υπάρχει σ’  αυτό το σημείο καμία αντιπαράθεση μεταξύ κόμματος-κυβέρνησης» είπε συγκεκριμένα η κ. Σβίγκου.

Ερωτηθείσα για την χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος χαρακτήρισε σε άρθρο του «κανιβαλισμό» την ιδιωτικοποίηση του 40% μονάδων της ΔΕΗ, η κ. Σβίγκου απάντησε πως «ο Πάνος Σκουρλέτης με την παρέμβασή του αυτή, ο ίδιος, όπως και το κόμμα, όπως και συνολικά η κυβέρνηση καταδεικνύουν  τη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «μέσα από τη διαπραγμάτευση και μέσα από τη συμφωνία του Αυγούστου και μέσα από την πρώτη αξιολόγηση τα σχέδια τα οποία είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά, όπως για παράδειγμα για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ αποκρούστηκαν».

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, «οι δανειστές πιέζουν για πράγματα τα οποία είχαν κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση». «Υπάρχει όμως το δεδομένο του ευρωπαϊκού κανονισμού για τα λιγνιτικά κι εμείς προσπαθούμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις οι οποίες θα υπερασπίζονται το δημόσιο και δεν πρόκειται να φέρουν από την πίσω πόρτα αυτά τα οποία θέλει η Ν.Δ.», πρόσθεσε.