Skip to main content

Ράμα: Η Αλβανία έχει κακομάθει την Ελλάδα που μας εξαπατά

Η Αλβανία πλέον δεν θα σιωπήσει στα ιστορικά ζητήματα μεταξύ των δυο χωρών, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας σε συνάντηση με Αλβανούς διπλωμάτες.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αποκαλώντας «κακομαθημένη» την Ελλάδα, σε συνάντηση που είχε με διπλωμάτες και εκπροσώπους της αλβανικής Διασποράς.

«Η Αλβανία έχει κακομάθει την Ελλάδα και πλέον δεν θα σιωπήσει στα ιστορικά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με αυτόν τον τρόπο ο Αλβανός πρωθυπουργός εγείρει ουσιαστικά και πάλι τα αλβανικά αιτήματα για άρση του εμπολέμου αλλά και το ζήτημα με τους Τσάμηδες.

«Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις θα πρέπει να διευρυνθούν και να αναπτυχθούν, αλλά προϋπόθεση είναι το ξεπέρασμα των εκκρεμοτήτων που έχουν απομείνει», ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις αυτές γίνονται αναλόγως των πολιτικών διαθέσεων της Αθήνας. «Η Ελλάδα εξαπατά εδώ και πολύ καιρό τους Αλβανούς συνομιλητές της», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως η χώρα του «είναι πρόθυμη να συζητήσει με ειλικρίνεια για το μέλλον, και την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών με βάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα και αρχές».