Skip to main content

Ραγκούσης: Χυδαίος πολιτικός ο Φίλης, η Γεννηματά δεν αντέδρασε

Ο άθλιος κ. Φίλης ξεστόμισε τη αθλιωδέστατη φράση για το ΠΑΣΟΚ, χωρίς την ίδια ώρα, η κ. Γεννηματά να αντιδράσει καθόλου, ανέφερε ο πρώην υπουργός.

"Είναι ώρα αποφάσεων για τον προοδευτικό χώρο, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί θεαματικά στην κοινωνία. Αν δεν βρεθεί στον προοδευτικό χώρο νέο σχήμα, που να υποσκελίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, αλλά θα μείνει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και θα είναι εύκολο να ανακάμψει πολιτικά και να γίνει κυβέρνηση πάλι, γιατί εκτιμώ ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα έχει αντοχές", δήλωσε στον FOCUS 103,6 της Θεσσαλονίκης ο πρώην υπουργός και ιδρυτικό μέλος της "Ώρας Αποφάσεων", Γιάννης Ραγκούσης.

Αναφορικά με την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού για τη συνεργασία με την "Ώρα Αποφάσεων" ο κ. Ραγκούσης δήλωσε:

"Πήραμε χθες στα χέρια μας μία απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, το οποίο προφανώς έχει τη δική του άποψη, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι αρνητική ή απορριπτική και σίγουρα έχει θετικά στοιχεία. [...] Με το Ποτάμι μιλάμε για πολιτική συνεργασία, που δεν θα πάρει οργανωτικά χαρακτηριστικά. Είναι ένα βήμα, μέσα σε πολλά που έχουν ακόμη να γίνουν. Τελικός μας προορισμός είναι ένας νέος πολιτικός φορέας, που θα κατέβει στις εκλογές, με σαφείς προτάσεις για μεγάλα ζητήματα, όπως η έξοδος της χώρας από την κρίση."

Ο κ. Ραγκούσης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση τόσο στον κ. Φίλη, όσο και στην κ. Γεννηματά:

"Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μία αήθη επίθεση από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, που δεν χαρακτηρίζουν εμάς, αλλά τους συντάκτες της ανακοίνωσης καθώς κι εκείνους που δεν την απέσυραν και μιλάω ευθέως για την κ. Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά έχει βαρύτατη ευθύνη για την αήθη αυτή επίθεση, την ανακοίνωση που αποπνέει πολιτισμικό ξεπεσμό, γιατί δεν φρόντισε να την αποσύρει.

Η κ. Γεννηματά έχει προσωπική ευθύνη γιατί ο χώρος θα παραμείνει κατακερματισμένος, αλλά και για την επίθεση μέσω της ανακοίνωσης σε ανθρώπους που δούλεψαν όσο λίγοι επί χρόνια, για να μπορεί σήμερα η ίδια να παινεύεται για τον Καλλικράτη, τα Πανεπιστήμια και τη Διαύγεια.

Ο άθλιος κ. Φίλης ξεστόμισε τη βαρύτατη, αθλιωδέστατη φράση για το ΠΑΣΟΚ, χωρίς την ίδια ώρα, η κ. Γεννηματά να αντιδράσει καθόλου, για να υπερασπιστεί το κόμμα της. Εγώ έχω αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ από το 2012, αλλά με ενόχλησε όσο δεν πάει η φράση του κ. Φίλη. Η κ. Γεννηματά βρίζει συντρόφους και δέχεται φράσεις από χυδαίους πολιτικούς, όπως ο κ. Φίλης, ενώ ταυτόχρονα νομιμοποιεί πρακτικές αποστασίας, δεχόμενη στο ΠΑΣΟΚ βουλευτές που εξελέγησαν με άλλα κόμματα.

Δεν έχει καταλάβει η κ. Γεννηματά πόσα φορτώνεται από ατοπήματα και πράξεις, για την ιστορική παράταξη του προοδευτικού χώρου. Αν αλλάξει στάση η Δημοκρατική Συμπαράταξη, προφανώς και δεν τέθηκε από εμάς θέμα αποκλεισμού. Άλλωστε ήταν η πρώτη στην οποία απευθύναμε τις 7 προτάσεις μας", κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.