Skip to main content

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία: Διάγγελμα από Τερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι ετοιμάζει διάγγελμα στις 13.15 το μεσημέρι με άγνωστο προς το παρόν περιεχόμενο.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία, με τα σενάρια να κάνουν λόγο για προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι ετοιμάζει διάγγελμα στις 13.15 ώρα Ελλάδος.  Θα προχωρήσει σε δημόσια δήλωση, με άγνωστο προς το παρόν περιεχόμενο.

Διάφοροι αναλυτές ωστόσο, εικάζουν πως η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα ανακοινώσει την προκήρυξη πρόωρων γενικών εκλογών.

Η κ. Μέι, ηγέτιδα του κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος, ανέλαβε την ηγεσία του το καλοκαίρι του 2016, μετά την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του κόμματος.

Για τη διάλυση του κοινοβουλίου, με βάση την Εκτελεστική Πράξη του 2011 για σταθερές, πενταετείς κοινοβουλευτικές θητείες, η κ. Μέι χρειάζεται τη θετική ψήφο των δύο τρίτων των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων, κάτω σώματος του βρετανικού κοινοβουλίου.

Την τελευταία ώρα πτώση καταγράφει η αξία του βρετανικού νομίσματος, εν όψει του έκτακτου διαγγέλματος της Τερέζα Μέι. H στερλίνα, αυτή την ώρα, κινείται πτωτικά κατά 0,3%, εξαλείφοντας όλα τα αρχικά κέρδη, τα οποία είχαν οδηγήσει το βρετανικό νόμισμα σε υψηλό οκτώ εβδομάδων.