Skip to main content

Ραγδαίες εξελίξεις σε επιχειρηματικά μέτωπα

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων για το φθινόπωρο και στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι θα μπουν στη νέα σεζόν «με το δεξί».

Έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, λένε οι πληροφορίες ότι θα έχουν σταλεί στους υποψήφιους επενδυτές τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν στις δεσμευτικές προσφορές για το project της πώλησης της ΛΑΡΚΟ. Για την περίπτωση, το ουσιαστικό ενδιαφέρον προέρχεται κυρίως από δυο κοινοπραξίες. Υπάρχουν, ωστόσο, ακόμα εκκρεμότητες που θα πρέπει να διευθετηθούν έως τότε. Κι όλα αυτά ενώ απομένει ένας μήνας «και κάτι». Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων για το φθινόπωρο και στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι θα μπουν στη νέα σεζόν «με το δεξί».

Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα αναμένονται από Σεπτέμβριο ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Για παράδειγμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην BC Partners επιβεβαίωσαν (εσωτερικά) πρόσφατα και πάλι τη στρατηγική τους απόφαση να μπουν στην αγορά της πράσινης ενέργειας. Πρόκειται για μια κίνηση που τηρουμένων των αναλογιών έχει αργήσει να υλοποιηθεί. Το fund φέρεται να έχει στο μικροσκόπιο του συγκεκριμένη περίπτωση. Για την οποία θα φανεί σύντομα, αν θα κινηθεί. Στη BC δεν θέλουν επ ουδενί να χάσουν το ενεργειακό τρένο στην Ελλάδα. Η εξέλιξη βέβαια αυτή δεν επηρεάζει τις υπόλοιπες κινήσεις που ετοιμάζονται. Οπως, για παράδειγμα, στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιών (Wind).

Τέλος, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον όμιλο Τράπεζας Πειραιώς ξαναζεσταίνουν τις μηχανές για την πώληση του ιδιωτικού νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Εξαιτίας του σοβαρού - διερευνητικού - ενδιαφέροντος που εκφράζεται. Από τους «συνήθεις ύποπτους», αλλά και όχι μόνο. Το θέμα, λοιπόν, επιστρέφει τώρα στη δημοσιότητα. Κι όλα δείχνουν ότι προσεχώς θα έχουμε εξελίξεις.