Skip to main content

Ραχόι: Ελλάδα και Ιταλία προσπαθούν πολύ στο προσφυγικό

Ο Ισπανός πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο έργο που παράγει η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Στις τεράστιες προσπάθειες που έχουν καταβάλει Ιταλία και Ελλάδα στο προσφυγικό ζήτημα, στάθηκε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόϊ, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Ιl Messaggero.

Επίσης, ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης υπενθύμισε ότι «οι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν τη χώρα τους με ευχαρίστηση, αλλά από ανάγκη».

«Η ελληνική και η ιταλική κοινωνία καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες αλληλεγγύης, που όλοι έχουμε την υποχρέωση να αναγνωρίσουμε», δήλωσε, μεταξύ των άλλων, ο Ισπανός πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε:

«Επιθυμώ να αναφερθώ στην εξαιρετική δουλειά που κάνει η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, με αναφορά στις χώρες καταγωγής. Είναι ένα μεγάλο βήμα για να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις».

Ο κ. Ραχόι τόνισε, επίσης, ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν την πραγματική αίσθηση ότι οι κινήσεις των κυβερνήσεων χαρακτηρίζονται από αίσθημα ευθύνης και στοχεύουν στην προαγωγή, ακριβώς, των συμφερόντων των πολιτών, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τους συμφέρει και τους φέρνει οφέλη.