Skip to main content

Πυρκαγιές σε Φθιώτιδα και Θεσπρωτία

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές σε δυο διαφορετικά σημεία στη Φθιώτιδα, ενώ πυρκαγιά ξέσπασε και στον Τσαμαντά των Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές σε δυο διαφορετικά σημεία στη Φθιώτιδα, σε αγροτοδασική έκταση στην Μακρακώμη και σε δασική έκταση στην Παλιοβράχα.

Η πυρκαγιά στη Μακρακώμη πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ανέμων και σχημάτισε τρία μέτωπα, ένα από τα οποία κατευθύνεται προς το χωριό Γραμμένη.

Στη μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν μέχρι πριν από λίγη ώρα δύο Πετζετέλ, ένα Καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και σε δασική έκταση στην Παλιοβράχα, όπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα και δασική πυρκαγιά στον Τσαμαντά των Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας. Στο σημείο βρίσκονται 20 πυροσβέστες με την υποστήριξη πεζοπόρου τμήματος 30 ατόμων με 8 οχήματα. Έσβησε η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι στη χωματερή Κορωπίου.