Skip to main content

Pure Philosophy:Καλλυντικά και προϊόντα διατροφής από την κρητική φύση

Η κρητική φύση και οι συνταγές των γιαγιάδων για την παρασκευή προϊόντων από τα δώρα της αποτέλεσαν έμπνευση για τη δημιουργία της Pure Philosophy.

Στην Κρήτη από τα Μινωϊκά χρόνια οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν για την περιποίηση του προσώπου και του σώματος τα αιθέρια έλαια από τα βότανα του νησιού. Η πανίδα και η χλωρίδα της Κρήτης κρύβει πολλά μυστικά για την εξέλιξη της φυσικής φροντίδας του δέρματος αλλά και τη μακροβιότητα των κατοίκων της. Η κρητική φύση αλλά και οι συνταγές των γιαγιάδων για την παρασκευή προϊόντων από τα δώρα της, όπως το ελαιόλαδο, τα βότανα, το σταφύλι, το μέλι, τα βότανα, το αβοκάντο και το χαρούπι αποτέλεσαν την έμπνευση για την Βίβιαν Βουλγαράκη, η οποία στις αρχές του 2014 δημιούργησε την εταιρεία Pure Philosophy.

Όπως εξηγεί η κυρία Βουλγαράκη, η φιλοσοφία της ‪Pure Philosophy βασίζεται στο τρίπτυχο ολιστική ομορφιά, ολιστική διατροφή, ολιστική ζωή. Η εταιρεία ξεκίνησε αρχικά να παράγει προϊόντα για τη φροντίδα του δέρματος από συστατικά που προέρχονται από επιλεγμένες και πιστοποιημένες από την ECOCERT οργανικές καλλιέργειες, ενώ στη συνέχεια λόγω και της ζήτησης που υπήρχε επεκτάθηκε και στα μη επεξεργασμένα βιολογικά προϊόντα διατροφής.

Το συστατικό που χρησιμοποιεί η εταιρεία σαν βάση στα περισσότερα προϊόντα φροντίδας είναι το, ψυχρής έκθλιψης Παρθένο Οργανικό ελαιόλαδο, που προέρχεται από τους ιδιόκτητες ελαιώνες της οικογένειας της κυρίας Βουλγαράκη. Παράλληλα, τα σταφύλια προέρχονται από τους αμπελώνες της Pure Philosophy στο Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι το πιστοποιητικό ECOCERT είναι το πιο αυστηρό και διάσημο πρότυπο μεταξύ των κατασκευαστών φυσικών και βιολογικών καλλυντικών. Όπως ανέφερε στη διάρκεια παρουσίασης της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη η κυρία Βουλγαράκη, τα προϊόντα της Pure Philosophy λόγω της αγνότητας τους συστήνονται σε όσους κάνουν ομοιοπαθητική αγωγή, σε έγκυες και θηλάζουσες μητέρες.

Η Pure Philosophy διαθέτει τα προϊόντα με το brand name Agnotis στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, σε φαρμακεία και καταστήματα υγιεινής διατροφής και ολιστικούς γιατρούς στην Αθήνα, στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, αλλά και σε ολιστικούς γιατρούς σε Αγγλία, Σουηδία και Ιταλία. Σύμφωνα με την κυρία Βουλγαράκη, το 40% των πωλήσεων της εταιρείας κατευθύνεται στο εξωτερικό.

Χαρούπι: Μια ξεχασμένη υπερτροφή

Πρωταγωνιστικό ρόλο στα προϊόντα διατροφής της Pure Philosophy έχουν τα προϊόντα από χαρούπι, από το οικογενειακό κτήμα που αναβίωσε η κυρία Βουλγαράκη στο Ρέθυμνο. Το χαρούπι μέχρι και πριν από μερικούς αιώνες ήταν ένα από τα σημαντικότερα γλυκαντικά τροφίμων στον κόσμο, ενώ έσωσε πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία μας, γιατί περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, πυρίτιο, καθώς και βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3 D. Τα χαρούπια περιέχουν περίπου 4% πρωτεΐνη και 76% υδατάνθρακες. Περιέχει τρεις φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, ενώ σύμφωνα με έρευνες περιέχουν 24 πολυφαινολικές ενώσεις από τις οποίες 26% είναι φλαβονοειδείς ενώσεις, δηλαδή έχουν πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ως εκ τούτου μπορούν να αποτρέψουν τη δημιουργία καρκινικών κυτάρρων. Η Pure Philosophy διαθέτει βιολογικό χαρουπόμελο, ωμό βιολογικό χαρουπάλευρο, υποκατάστατο καφέ από χαρούπι και τσάι από χαρούπι.

Εξάλλου, η Pure Philosophy στα πλαίσια μιας Ολοκληρωμένης Φυσικής Ζωής , διοργανώνει σεμινάρια ή ολιγοήμερες αποδράσεις στην ύπαιθρο της Κρήτης από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο και οι δραστηριότητες τους ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας. Μάλιστα, αυτό το καλοκαίρι σε συνεργασία με τη Σουηδή σεφ Mekto Ganic διοργανώνει 3 σεμινάρια Ολιστικής Ωμοφαγίας , δύο στη Σουηδία και ένα στις 10-20 Ιουλίου στην Κρήτη.