Skip to main content

Πυρά Μπακογιάννη για την αύξηση του ΦΠΑ

Πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή την εκ νέου αύξηση του ΦΠΑ εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι η νέα αύξηση των συντελεστών θα εντείνει ακόμη περισσότερο την πίεση της ακρίβειας προς τα ν
Πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή την εκ νέου αύξηση του ΦΠΑ εξαπέλυσε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι η νέα αύξηση των συντελεστών θα εντείνει ακόμη περισσότερο την πίεση της ακρίβειας και προς τα νοικοκυριά, αλλά και προς τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη, «αντί η κυβέρνηση να είναι κολλημένη στη λογική του να φορολογεί εξαντλητικά ότι κινείται και αναπνέει σ’ αυτό τον τόπο, είναι ανάγκη να ασχοληθεί επιτέλους με σχέδιο και μεθοδικότητα με τις εστίες που δημιουργούν την ακρίβεια».

Ειδικότερα, η βουλευτής αναφέρει τα κλειστά επαγγέλματα, τους νόμους που δεν εφαρμόζονται, τα ισχυρά ολιγοπώλια, την απουσία καταναλωτικής συνείδησης.

«Όσο και αν η κρατικιστική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ τους κρατάει πίσω, η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι ο ανταγωνισμός και η ανάπτυξη ρίχνουν τις τιμές και αυξάνουν τη ζήτηση και όχι οι φόροι», καταλήγει.