Skip to main content

Πυρά Γκιουλέκα κατά Μπουτάρη για τα Δημήτρια

Σκληρή κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επιστολή παραίτησης της Ιφιγένειας Ταξοπούλου από την τριμελή καλλιτεχνική επιτροπή των Δημητρίων άσκησε ο Κ. Γκιουλέκας.

Σκληρή κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επιστολή παραίτησης της θεατρολόγου Ιφιγένειας Ταξοπούλου από την τριμελή καλλιτεχνική επιτροπή των Δημητρίων άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κ. Γκιουλέκας.

Όπως αναφέρει, «για άλλη μια φορά η διοίκηση του Δήμου άλλα λέει, άλλα κάνει ή άλλα οραματίζεται για την πόλη και τις «νοοτροπίες» της και άλλα έχει στη σκοτεινή πλευρά του μυαλού της».

«Οι μεγαλόστομες και πομπώδεις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη για διαφάνεια, ποιότητα και ανάδειξη του πολιτιστικού δυναμικού της Θεσσαλονίκης απογυμνώθηκαν και πήραν πολύ σύντομα την πραγματική τους διάσταση στην επιστολή- καταπέλτη που συνοδεύει την παραίτηση του μέλους της καλλιτεχνικής επιτροπής των Δημητρίων Ιφιγένειας Ταξοπούλου, η οποία καταγγέλλει χειραγωγήσεις και ωμές παρεμβάσεις της διοίκησης στο έργο της επιτροπής» τονίζει ο κ. Γκιουλέκας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομάδας Δημιουργίας, «η παραίτηση αυτή, η οποία έρχεται σε συνέχεια της σύσσωμης παραίτησης της επιτροπής για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, που είχε ορίσει ο ίδιος ο κύριος Μπουτάρης, από τη μια αποδεικνύει ότι οι σχεδιασμοί της διοίκησης εξαντλούνται στη διοργάνωση συνεντεύξεων τύπου και από την άλλη αντανακλά την «παραίτηση» του ίδιου του Δημάρχου από το έργο της αποτελεσματικής διοίκησης . Η πλήρης ανικανότητά του να παράξει ουσιαστικό έργο σε οποιονδήποτε τομέα, από την καθαριότητα και την ευταξία ως τον πολιτισμό, οδηγεί σε καταγγελίες και παραιτήσεις, πριν ακόμα προλάβει να στεγνώσει το δημοσιογραφικό μελάνι για την είδηση των εκάστοτε εξαγγελιών Μπουτάρη».

Η παράταξή «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» καλεί το Δήμαρχο και τη διοίκηση να σοβαρευτούν γιατί τόσο οι θεσμοί της πόλης, όπως τα «Δημήτρια», αλλά και ο εορτασμός των 100 χρόνων για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ,αξίζουν κάτι καλύτερο από προχειρότητα, «λεκτικές αναβαθμίσεις» και επικίνδυνους για την πόλη μας ερασιτεχνισμούς.

«Επιτέλους, κύριε Μπουτάρη, αν δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με τη διοίκηση του Δήμου σοβαρά και υπεύθυνα, τότε είναι καλύτερα να σιωπάτε αντί να εξαντλήστε σε μεγαλόστομες και μεγαλόπνοες δηλώσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.