Skip to main content

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο

Σε αρνητικό έδαφος κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο, με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο μετά την ολοκλήρωση της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου.
Σε αρνητικό έδαφος κινείται την σήμερα το Χρηματιστήριο, με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο μετά την ολοκλήρωση της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου και τους επενδυτές να συνεχίζουν τις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων εν μέσω εικασιών για πρόωρες εκλογές.

Στις 12:45 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,59% στις 2.451,76 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 86,9 εκατ. ευρώ.

«Οι απώλειες στην ελληνική αγορά συνεχίζονται, πρώτον γιατί η Ευρώπη είναι πτωτική, δεύτερον διότι υπάρχουν εικασίες για πρόωρες εκλογές και τρίτον διότι αναμένονται μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίων από τις τράπεζες» είπε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε ανωνυμία. «Το κράτος έχει δυσκολία να αντλήσει φορολογικά έσοδα και είτε γίνουν εκλογές είτε όχι το πρόβλημα θα παραμείνει» προσέθεσε.

Η Εθνική ενισχύεται κατά 0,69% στα 22 ευρώ. H KBW αύξησε την τιμή-στόχο στα 25,7 από 23,5 ευρώ, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων κερδών από την τράπεζα.

Απώλειες 1,56% στα 11,37 ευρώ για την Alpha Bank