Skip to main content

Πτώση αεροσκάφους Mirage στις Σποράδες - Σώος ο πιλότος

Παρουσιάστηκε βλάβη στο μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000, το οποίο κατέπεσε στην περιοχή της Σκοπέλου. Ο χειριστής εγκατέλειψε το Mirage

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000 κατέπεσε το μεσημέρι στην περιοχή της Σκοπέλου, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

Ο 28χρονος χειριστής του μαχητικού πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψε το αεροσκάφος με ασφάλεια. Περίπου στις 13:00 το μεσημέρι, ο πιλότος επικοινώνησε με τα σωστικά μέσα και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παρουσιάστηκε βλάβη στον κινητήρα ή στο σύστημα ελέγχου του αεροσκάφους που ήταν το νούμερο δύο του σχηματισμού. Στην άσκηση συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000 της 332 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Mirage 2000 είχε απογειωθεί από την Τανάγρα και το ατύχημα έγινε στις 12:20. Στο σημείο που έπεσε ο 28χρονος χειριστής κινήθηκαν παραπλέοντα σκάφη και δύο ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο πιλότος εντοπίστηκε και διασώθηκε στις 13:30 και μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο Σακέτα. Από εκεί θα τον παραλάβει ασθενοφόρο το οποίο θα τον μεταφέρει στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.