Skip to main content

Πτήση με αεροσκάφος F-16 έκανε ο Αλέξης Τσίπρας (video)

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην 110 πτέρυγα μάχης και απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του ΑΤΑ στη Λάρισα με F-16 της 337 μοίρας.

Πτήση πάνω από το βόρειο Αιγαίο, με ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 52+ πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του ΑΤΑ στη Λάρισα. Νωρίτερα, από το πρωθυπουργικό γραφείο εκδόθηκε μια άτυπη ενημέρωση η οποία έγραφε: «Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού».

Ο Αλέξης Τσίπρας, έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στην 110 πτέρυγα μάχης, όπου τον υποδέχθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου. 

Του έγινε κανονικά η ενημέρωση για το σχέδιο πτήσης, φόρεσε τη στολή του ιπτάμενου, μπήκε στο κόκπιτ και με πιλότο ένα από τα έμπειρα στελέχη του ΑΤΑ, «πέταξε» με F-16 της 337 μοίρας με προορισμό το βόρειο Αιγαίο.

"Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των πιλότων, αυτό είναι το μυστικό της Πολεμικής Αεροπορίας" τόνισε ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την πτήση.

"Υπερασπιζόσαστε την εθνική μας κυριαρχία με την ετοιμότητά σας και την ικανότητά σας, όμως, ταυτόχρονα και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, διότι εμείς είμαστε δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και φιλίας και η ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε κίνδυνο και οποιαδήποτε απειλή είναι μία ετοιμότητα που ενισχύει τη δυναμική τής ειρήνης και της σταθερότητας σε όλη αυτήν την περιοχή"ανέφερε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους πιλότους.
 
Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, πέρα από την πατρίδα, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας υπερασπίζονται και σημαντικές αξίες που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, τις αξίες της ελευθερίας, του δικαίου και της δημοκρατίας.

Για την πτήση με το μαχητικό αεροσκάφος, ο πρωθυπουργός σημείωσε: "Είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει ποτέ".

Με άλλο F-16 πέταξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και με τρίτο, μονοθέσιο, αεροσκάφος, ως συνοδεία, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έτσι και ο κ. Τσίπρας μπαίνει στο «κάδρο» των πρωθυπουργών που πέταξαν με F-16 όπως παλιότερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.