Skip to main content

Ψωμιάδης: Ο Γιάννης Μπουτάρης νεκροθάφτης του μετρό!

Οργισμένη αντίδραση στην απόφαση του ΚΑΣ για το σταθμό Βενιζέλου και επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης από τον Π. Ψωμιάδη που δε φείδεται χαρακτηρισμών

Οργισμένη αντίδραση και επίθεση του Παναγιώτη Ψωμιάδη στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για το θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης. «Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι και με τη βούλα ο νεκροθάφτης του μετρό», λέει ο κ. Ψωμιάδης, σχολιάζοντας την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, για παραμονή των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου.

Ο κ. Ψωμιάδης επισημαίνει ότι η απόφαση του ΚΑΣ βάζει φρένο στην ολοκλήρωση του μετρό στην οδό Βενιζέλου, έπειτα από προσφυγή του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Επιτέλους τα κατάφερε. Η Θεσσαλονίκη θα πληρώσει τις ανεξήγητες εμμονές του δημάρχου της ο οποίος από την πρώτη στιγμή έβαζε εμπόδια στην ολοκλήρωση ενός πολύπαθου έργου ζωτικής σημασίας για την πόλη. Είναι σαφές πως η απόφαση του ΚΑΣ βάζει οριστικά ταφόπλακα στο Μετρό καθώς δε νοείται Μετρό χωρίς σταθμό στην καρδιά της πόλης», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Ψωμιάδης.

Μάλιστα, προχωρά σε ολομέτωπη επίθεση στον κ. Μπουτάρη: «Από σήμερα ο δήμαρχος που παρέλαβε πόλη και θα παραδώσει ερείπια είναι και με τη βούλα ο νεκροθάφτης του Μετρό. Απέναντι στην αλαζονική συμπεριφορά του ανθρώπου που από την πρώτη μέρα της θητείας του πολέμησε το Μετρό, η κοινωνία της Θεσσαλονίκης, πολίτες, φορείς, επαγγελματίες, η τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, τα μέλη του Κοινοβουλίου, οφείλουμε όλοι μαζί να αντιδράσουμε δυναμικά και αποφασιστικά, να ακυρώσουμε τα σχέδια του. Πρέπει να μπει κάποτε ένα τέλος στην γραφικότητα που βαφτίστηκε από τους πρόθυμους 'προοδευτισμός'. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τις μεθοδεύσεις του τελειώνει το Μετρό. Πλέον ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Ο ίδιος για τις πράξεις του, οι φορείς για την ανεξήγητη ανεκτικότητα που δείχνουν και οι δημότες για τη ψήφο τους».