Skip to main content

Ψηφίστηκε επί της αρχής ο Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου

Με 155 «ναι» και 136 «όχι» υπερψηφίστηκε επί της αρχής ο Εκτελεστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. «Ναι» σε 21 άρθρα από τη ΝΔ. «Όχι» στις αποκρατικοποιήσεις από Αράπογλου.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Εκτελεστικό Νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση όπου συλλήβδην η αντιπολίτευση άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τα πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, «ναι» ψήφισαν 155 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 136 και «παρών» ψήφισαν 5 βουλευτές.

Η ΝΔ ψήφισε «όχι» επί της αρχής του σχεδίου νόμου και «ναι» σε 21 από τα 49 άρθρα και συγκεκριμένα στα ακόλουθα: 1, 3,5, 6, 7, 8, 19, 20, 21, 22, 23, 24,25,26,32,37,38,42,45,46,48,49.

«Όχι» επί της αρχής και επί των άρθρων ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ναι» επί της αρχής και «όχι» στα άρθρα 1-9 και 14 που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις, ψήφισε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, Χρύσα Αράπογλου, διαμαρτυρόμενη για το ότι δεν έχει πάρει το λόγο καμία φορά από την ημέρα που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Αρνούμαι την ειδική μεταχείριση ορισμένων συναδέλφων», τόνισε. «Ναι» επί τις αρχής ψήφισε και ο Οδυσσέας Βουδούρης, συμμεριζόμενος τη διαμαρτυρία της κα Αράπογλου.

«Όχι» επί της αρχής και του συνόλου των άρθρων ψήφισε ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος. Όπως εξήγησε, δεν θέλει να διαφοροποιηθεί από το κόμμα του, όμως θέλει να διαμαρτυρηθεί προς το προεδρείο, το οποίο κατηγόρησε ότι παραβίασε τον κανονισμό της Βουλής, μη δίνοντας χρόνο στον ίδιο και σε άλλους βουλευτές να τοποθετηθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Γαληνός καταφήφισε το νομοσχέδιο, κόντρα στην κομματική γραμμή, λέγοντας ότι αμφισβητεί την ικανότητα της κυβέρνησης να το εφαρμόσει.

«Όχι» σε όλα ψήφισε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Π.Κουρουμπλής. «Ναι» επί της αρχής ψήφισε η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου και «όχι» στα άρθρα 27-36, ενώ υπερψήφισε τα υπόλοιπα.

«Παρούσα» ψήφισε επί της αρχής η Ντόρα Μπακογιάννη.