Skip to main content

«Ψηφίστε μας είτε είμαστε είτε όχι στον δεύτερο γύρο»

Να στηρίξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τους συνδυασμούς του ΚΚΕ, είναι δεν είναι στον δεύτερο γύρο καλεί τους ψηφοφόρους η Αλ. Παπαρήγα με συνέντευξή της.
Να στηρίξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τους συνδυασμούς του ΚΚΕ, είναι δεν είναι στον δεύτερο γύρο καλεί τους ψηφοφόρους η Αλ. Παπαρήγα με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». «Δεν έχουμε δύο πρόσωπα. Δίνουμε μάχη για απεγκλωβισμό του λαού από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή άλλα παρόμοια σχήματα» σημειώνει.

Η κ. Παπαρήγα χαρακτηρίζει τους κυρίους Δημαρά και Μητρόπουλο «αφερέγγυους», έτοιμους «να υπηρετήσουν την κυβερνητική πολιτική, που έχουν στηρίξει». «Τα κόλπα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστά. Βεβαίως, δεν ορκιζόμαστε ότι όλοι οι ανεξάρτητοι είναι στο κόλπο. Είναι αναχώματα και ορισμένοι το κάνουν συνειδητά», δηλώνει η γγ του ΚΚΕ.

Παρουσιάζει ως τη «μόνη ρεαλιστική λύση, που υπάρχει σήμερα» αυτήν που προτείνει το κόμμα της ενώ παραπέμπει σε «όλες τις χώρες της Ευρώπης», όπου «ωριμάζει η ιδέα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εχθρός των λαών».

Η κ. Παπαρήγα εκτιμά ότι ο συσχετισμός δυνάμεων αλλάζει και επιμένει ότι «ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος για όλες της χώρες». Δεν συμπεριλαμβάνει, ωστόσο, στον χάρτη των χωρών αυτών την Κίνα και τη Β. Κορέα, επειδή, όπως λέει, «ο σοσιαλισμός δεν συμβαδίζει με την αγορά και με την κυριαρχία των μονοπωλίων, ούτε επίσης με την οικογενειοκρατία».