Skip to main content

Ψήφισμα καταδίκης από το δημοτικό συμβούλιο για την επίθεση στη ΔΕΠΘΕ

Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για αναίτια και άνανδρη επίθεση στα δημοτικά μέσα και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζόμενους.

Την επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων το βράδυ της Τετάρτης στο κτήριο της ΔΕΠΘΕ, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο και να προκληθούν φθορές καταδικάζει με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για αναίτια και άνανδρη επίθεση στα δημοτικά μέσα και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι το ψήφισμα είχε ζητήσει και ο πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Λάζαρος Ζαχαριάδης (δείτε εδώ).

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα την αναίτια και άνανδρη επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων σε βάρος του προσωπικού και του εξοπλισμού της ΔΕΠΘΕ. Είναι επίθεση σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, των λειτουργών της ενημέρωσης και της δημοκρατίας. Εκφράζει το δημοτικό συμβούλιο την αμέριστη συμπαράσταση στο σύνολο των εργαζομένων της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στο στέλεχος που δέχτηκε τα ύπουλα και δολοφονικά χτυπήματα των κουκουλοφόρων. Δηλώνει επίσης ότι τα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τρόπο ανοιχτό και φιλόξενο προς την τοπική κοινωνία, με πίστη προς το δημόσιο χαρακτήρα τους και με προσήλωση στην ενημερωτική αποστολή τους».