Skip to main content

Ψυχωμένος ο Ηρακλής στη Λεωφόρο,0-0 με Παναθηναϊκό για το κύπελλο(vid)

Ισχυρός διεκδικητής της πρόκρισης στα νοκ αουτ του θεσμού έγινε πλέον ο Γηραιός που κατάφερε να κρατήσει το μηδέν παρά την πίεση των πρασίνων.

Με αλλαγές στη σύνθεσή του, ο ψυχωμένος Ηρακλής κατάφερε να πάρει ισοπαλία με 0-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο που τον καθιστά έτσι ισχυρό διεκδικητή μια εκ των δύο θέσεων του ομίλου που οδηγεί στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδoς.

Αυτή μάλιστα ήταν η 3η συνεχόμενη ισοπαλία και το τέταρτο σερί αρνητικό αποτέλεσμα για το τριφύλλι που παρά το γεγονός ότι είχαν 21 τελικές προσπάθειες έναντι τριών μόλις των κυανολεύκων δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα του Περνίς.

Στο 17΄ο Ρινάλντι δεν κατάφερε σχεδόν από τα δύο μέτρα να νικήσει τον Σλοβάκο τερματοφύλακα ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μίγγος έδωσε στον Εμποκού αλλά το σουτ που επιχείρησε, πέρασε εκτός εστίας.

Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι συνέχισαν να πιέζουν και στο 39΄διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι όταν ο Εμποκού τσίμπησε την μπάλα εντός περιοχής με τον Κυριακίδη να τον μαρκάρει αντικανονικά αλλά ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 44΄ οι γηπεδούχου έχασαν την μεγαλύτερη τους ευκαιρία στην αναμέτρηση όταν ο Βιγιαφάνιες γύρισε την μπάλα προς τον Ρινάλντι, με τον Αργεντινό να πλασάρει από τη μικρή περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας του Γηραιού έσωσε την εστία του αποκρούωντας με το ένα χέρι.

Όπως ξεκίνησε το 1ο  ημίχρονο έτσι συνέχισε και στο 2ο ο Παναθηναϊκός  όταν μόλις στο 47΄ο Εμποκού συνδυάστηκε με τον Ρινάλντι και ο τελευταίος σούταρε με τον Περνίς να διώχνει σε κόρνερ.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη φάση για τον Ηρακλή καταγράφηκε στο 57΄όταν μετά από ωραία προσπάθεια του Πασά που πέρασε τον Χουχούμη και έκανε γύρισμα στην περιοχή προς τον Λάμπρου, ο Ιβάνοφ έκοψε την μπάλα, απομακρύνοντας έτσι τον κίνδυνο.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκονται σε παθητικό ρόλο προσπαθώντας να κλείσουν τους χώρους και παρά την είσοδο των Λέτο-Μπεργκ για τον Παναθηναϊκό κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, παίρνοντας έτσι μια σημαντική ισοπαλία, τόσο από βαθμολογικής άποψης αναφορικά με τη διεκδίκηση της πρόκρισης όσο και από ψυχολογικής ενόψει και του αγώνα της Κυριακής για τη Super League.

 

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουχούμης, Ρέις, Μίγγος (68' Λουντ), Βιγιαφάνιες, Εμποκού (74' Μπεργκ), Ιμπάρμπο, Ρινάλντι (63' Λέτο).

Ηρακλής (Αμανατίδης): Περνίς, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Πασάς (63' Μοντέιρο), Αγγελόπουλος (81' Μπλέτσας), Ρούσσος, Κυριακίδης, Λουκίνας, Βοσνακίδης, Κούρος, Λάμπρου (70' Ζιαμπάρης).