Skip to main content

Ψυχιατρική κλινική εντός του Ιπποκράτειου προανήγγειλε ο Ξανθός

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Αλυσοδέθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».

Τη λειτουργία Ψυχιατρικής Κλινικής εντός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο νοσοκομείο.

Ο κ. Ξανθός είπε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη δημιουργία της κλινικής, η οποία θα εγκατασταθεί στον χώρο όπου σήμερα στεγάζονται δυο δερματολογικές κλινικές. Όπως είπε, η τελική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του καλοκαιριού.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμη πως το υπουργείο θα απορροφήσει πάνω από 1 δισ. ευρώ από την δόση των 7,5 δισ. ευρώ του ελληνικού προγράμματος στήριξης, ποσό που θα διατεθεί για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημόσιου συστήματος υγείας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Αυτό που εμείς ισχυριζόμαστε είναι ότι έκλεισε ο κύκλος της παρατεταμένης υποχρηματοδότησης, εγκατάλειψης και αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών. Προφανώς δεν μπορούμε να επανέλθουμε στα προ της κρίσης επίπεδα, όμως κάνουμε πολύ συστηματικές προσπάθειες να καλύψουμε τα πιο επείγοντα κενά, να αποκαταστήσουμε λίγο την εύρυθμη λειτουργία και τον εφοδιασμό των δημόσιων νοσοκομείων με τα απαραίτητα υλικά και φάρμακα, να ανανεώσουμε τον εξοπλισμό τους αξιοποιώντας και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρώπης και να ενισχύσουμε χρηματοδοτικά σε βάθος τριετίας το δημόσιο σύστημα υγείας».

Αλυσοδέθηκε στα κάγκελα του νοσοκομείου

Νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές επεφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον υπουργό Υγείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, κάνοντας λόγο για δραματική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» αλυσοδέθηκε στα κάγκελα του νοσοκομείου, επιλέγοντας τον πρωτότυπο αυτό τρόπο για να αναδείξει με αυτόν τον τα προβλήματα από τις ελλείψεις.