Skip to main content

Ψυχαγωγία και εκπαίδευση στο πρώτο KIDOT Festival στο δημαρχείο

Το KIDOT είναι ένα φεστιβάλ το οποίο απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς καθώς και όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον κλάδο αυτό.

Σε έναν πολύχωρο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας θα μετατραπεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα φιλοξενήσει το πρώτο KIDOT Festival.

Το KIDOT είναι ένα φεστιβάλ το οποίο απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς καθώς και όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον κλάδο αυτό.

«Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό φεστιβάλ που παράλληλα όμως δεν ξεχνά τον ψυχαγωγικό του χαρακτήρα. Η φιλοσοφία του βασίζεται στη βιωματική μάθηση. Επιχειρούμε μέσα από το φεστιβάλ να δείξουμε πώς τα παιδιά μπορούν να μάθουν παίζοντας», δήλωσε στη Voria.gr ο Μάκης Ανανιάδης, συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.

O παράλληλος παιδευτικός και ψυχαγωγικός χαρακτηράς του φεστιβάλ είναι έκδηλος και στο πρόγραμμά της διοργάνωσης το οποίο χωρίζεται σε πέντε κατηγορίες: 1) τα εργαστήρια (workshops), 2) τις ομιλίες και τις ανοιχτές συζητήσεις, 3) KIDOT Market & Expo Υπηρεσιών, 4) γωνιά με φαγητό και ποτό και 5) τις παράλληλες δραστηριότητες.

Εργαστήρια ρομποτικής και τεχνολογίας, θεατρικά παιχνίδια, μουσικά δρώμενα, χορευτικές παραστάσεις, εκμάθηση ξένων γλωσσών με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, yoga και αθλητικές δραστηριότητες, ζωγραφική και εργαστήρια δημιουργίας comic και manga, απτικοί χάρτες και τραγούδια στη νοηματική, δωμάτια απόδρασης, επιτραπέζια extra large, clown show και super ήρωες είναι μόνο μερικές από τις δράσεις θα λάβουν χώρα.

Ενώ για τους μεγαλύτερους επισκέπτες θα υπάρχουν lego Academies, παιχνίδια με ρομπότ, σχολές γονέων, βρεφικό μασάζ, baby wearing και χορός για γονείς μαζί με τα παιδιά.

Πώς ξεκίνησε το Φεστιβάλ

Η ομάδα πίσω από το φεστιβάλ αποτελείται από νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνταν στη διοργάνωση φεστιβάλ και πολιτιστικών γεγονότων, ενώ παράλληλα υλοποιούσαν και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους.

«Η ιδέα ενός τέτοιου φεστιβάλ υπήρχε καιρό στο μυαλό μας. Μέσω του KIDOT ενώσαμε τις δύο μας αγάπες», σχολιάζει ο Μάκης.

Σε τι διαφέρει το KIDOT

Βασικό στοιχείο που κάνει το KIDOT να ξεχωρίζει είναι η ολιστική του προσέγγιση αναφορικά με το ζήτημα «παιδί και έφηβος».

«Αν μπορούμε να πούμε πως το φεστιβάλ προσφέρει κάτι καινοτόμο είναι ότι συγκεντρώνει όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το παιδί και τον έφηβο σε μία διοργάνωση. Ένας από τους απώτερους σκοπούς μας άλλωστε είναι να φέρουμε κοντά αυτούς τους ανθρώπους με τα κοινά ενδιαφέροντα ώστε να γνωριστούν και να δημιουργήσουν νέες συνεργίες» πρόσθεσε ο Μάκης.

Το ενδιαφέρον για το φεστιβάλ είναι ήδη υψηλό καθώς έχουν ήδη κλείσει οι θέσεις σε πολλά από τα workshops.

Η ομάδα θέλει να επαναλάβει το φεστιβάλ και του χρόνου ενώ έχει ήδη δεχθεί προτάσεις για να το διοργανώσει και σε άλλες πόλεις. Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η Voria.gr.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλίκ εδώ και εδώ.