Skip to main content

Ψάχνοντας …το νέο πρόεδρο

Η εκλογή νέου προέδρου στη διοργανώτρια του πρωταθλήματος θα είναι το βασικό θέμα στην τακτική γενική συνέλευση της Super League το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου. Ήδη κάποιοι έχουν εκφρά

Μετά την παραίτηση του Νίκου Θανόπουλου προέδρου της ΑΕΚ η θέση του προέδρου της  Super League έμεινε κενή. Ο λόγος παραίτησης του πρώην προέδρου αφορά περισσότερο στα εσωτερικά της ΠΑΕ της οποίας είναι επικεφαλής και λιγότερο σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της διοργανώτριας.

 

Για την ώρα δυο είναι οι βασικοί υποψήφιοι στην κούρσα της διαδοχής μετά την ξεκάθαρη δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ Πανιώνιος Κωνσταντίνου Τσακίρη ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία. Την διάθεση αυτή εξέφρασαν ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος και του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης.

 

Πέρα από τον θεσμικό ρόλο του εκάστοτε προέδρου, οι ισορροπίες στη Λίγκα είναι λεπτές. Οι επιρροές που ασκεί στην λειτουργία είναι δεδομένες άλλοτε λίγο, άλλοτε πολύ. Ασφαλώς η παρουσία ενός τεχνοκράτη του χώρου θα έδινε άλλη διάσταση και κυρίως λιγότερη καχυποψία.

 

Ίσως δεν έχει ακόμα ωριμάσει η ιδέα της τεχνοκρατικής διαχείρισης διότι απλά το παιχνίδι εξουσίας βάζει σε πειρασμό τους εμπλεκόμενους στο χώρο του ποδοσφαίρου.

 

Οι φωνές δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Όσο υπάρχουν συμφέροντα, ο ισχυρός πάντα θα επιβουλεύεται τον αδύναμο. Ο ισχυρός ανέκαθεν απαξιώνει και κυρίως φοβάται την διαφορετικότητα, για τον απλούστατο λόγω ότι είναι δυσκολότερο να την ελέγξει!!   


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στο διοικητικό συμβούλιο της 3ης Δεκεμβρίου έχουν ως εξής:

 

1. Εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου – Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.

2. Υπογραφή τροποποίησης της από 23/04/2009 «Εξωεταιρικής Συμφωνίας μεταξύ Super League και ΠΑΕ που συμμετέχουν σε Συμβάσεις Συλλογικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων».

3. Παρουσίαση Οικονομικών θεμάτων.

4. Οικονομική ενίσχυση οικογένειας Αντόνιο Ντε Νίγκρις.

5. Διάφορα.