Skip to main content

Ψαρράς: Ποτέ δεν είπα ότι δεν γνώριζα για την Πολιτική Προστασία

Αναφέρθηκα στις αντικειμενικά πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας, τονίζει ο ΓΓ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Διαψεύδει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της δημοτικής ομάδας Μπουτάρη παραδέχθηκε ότι δεν γνώριζε πως λειτουργεί ο τομέας Πολιτικής Προστασίας σε αυτές τις περιπτώσεις (δείτε εδώ).

«Ουδέποτε έκανα τέτοια ή παρόμοια δήλωση στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας την περασμένη Παρασκευή. Αναφέρθηκα στις αντικειμενικά πρωτόγνωρες  συνθήκες που δημιούργησε το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας στους δρόμους και τον πανικό που επικράτησε από την ταυτόχρονη διέλευση των οχημάτων  καθιστώντας αδύνατη την οποιαδήποτε  διέλευση  αντίστοιχα και των οχημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο κ. Ψαρράς.

 Επιπλέον,  όπως ο ίδιος τόνισε, το απόγευμα της ίδιας μέρας, τρεις αλατιέρες που στο μεταξύ αποκαταστάθηκαν,  έριξαν αλάτι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και από το πρωί της επομένης, όλες οι κεντρικές αρτηρίες και οι κάθετοι δρόμοι ήταν ανοιχτοί για την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

 Τέλος, όσον αφορά  στον καταλογισμό των ευθυνών, ανέφερε ότι αναμένει κι ο ίδιος το πόρισμα της έρευνας την οποία κάνει η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου.