Skip to main content

«Ψαλίδι» στο επενδυτικό πρόγραμμα της Euromedica

Σε αναπροσαρμογή του επενδυτικού της προγράμματος, από τα 250 εκατ. ευρώ στα 100 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Euromedica, η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις με την UBS για την πιθανή συμμετοχή στο μετοχικό τη
Σε αναπροσαρμογή του επενδυτικού της προγράμματος, από τα 250 εκατ. ευρώ στα 100 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Euromedica, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας αφορά στη δημιουργία νέων μονάδων υγείας πανελλαδικά, σε συνεργασία με γιατρούς - μετόχους και στη συμμετοχή της εταιρίας σε διαγνωστικά κέντρα.

Προκειμένου η εταιρία να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του επενδυτικού της προγράμματος, αλλά και σε μείωση των δανειακών της υποχρεώσεων, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε συζητήσεις με την επενδυτική τράπεζα UBS για την πιθανή συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο ξένων επενδυτών, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με το δανεισμό της, αυτή την περίοδο βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις με τρεις ελληνικές τράπεζες, καθώς και με θεσμικό επενδυτή του εξωτερικού για την αναχρηματοδότηση μακροπρόθεσμων δανειακών της υποχρεώσεων.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, μετά τη δημιουργία του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία του και της Γενικής Κλινικής στην Κέρκυρα, που ολοκληρώνεται στο τέλος του Αυγούστου 2010, η εταιρία στοχεύει στη δημιουργία Ογκολογικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη, Κέντρων Αποκατάστασης σε Αθήνα, Καβάλα, Κοζάνη και Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και Ογκολογικής και Ψυχιατρικής κλινικής στην Πάτρα. Για τις παραπάνω επενδύσεις, στις οποίες συμμετέχουν και γιατροί - μέτοχοι, έχει ήδη καταβληθεί μέρος των απαιτούμενων κεφαλαίων τόσο από την εταιρεία, όσο και από τους γιατρούς - μετόχους.