Skip to main content

Ψάχνετε για νέες αγορές; Ιδού δύο, τις οποίες δεν φαντάζεστε

Οι δύο αγορές στην Ασία, που δεν είναι ευρέως γνωστές, αλλά είναι πολλά υποσχόμενες για όσους ψάχνουν νέες επιχειρηματικές προκλήσεις.

Ενδεχομένως, δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά αξίζει τον κόπο να το έχετε υπόψη σας, αν ψάχνετε για νέες αγορές και για νέες προκλήσεις:

Τέσσερις φορές την εβδομάδα η ελληνική αεροπορική εταιρία Aegean Airlines συνδέει την Αθήνα με την Τεχεράνη! Και όπως πληροφορούμαστε, η πληρότητα της είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Βεβαίως, οι επιβάτες της, προς το παρόν, προέρχονται κυρίως από την Αγγλία και τη Γερμανία και χρησιμοποιούν το "Ελευθέριος Βενιζέλος" ως hub για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο Ιράν. Ομως, το γεγονός ότι και Ελληνες επιχειρηματίες ψάχνουν και ψάχνονται πέρα και έξω από τα τετριμμένα, αποτελεί από μόνο του γεγονός.

Το τελευταίο διάστημα, βεβαίως, όλοι μιλούν για το Ιράν, ωστόσο, για όσους αρέσκονται στις προκλήσεις, καλό είναι να ξέρουν ότι άλλη μια χώρα, των 90 εκατομμυρίων κατοίκων, ετοιμάζεται να κάνει - κι αυτή - το άνοιγμα της στην ελεύθερη αγορά. Μόλις τώρα υπογράφει εμπορική συμφωνία με την ΕΕ και υπολογίζεται ότι σε 7 χρόνια θα είναι πλήρως "ενταγμένη" στο ...σύστημα. Ο λόγος αφορά στο Βιετνάμ.

Για όσους ενδιαφέρονται για νέες αγορές, όπως προαναφέραμε. Κι αυτό γιατί τόσο η μια περίπτωση (Ιράν) όσο και η άλλη (Βιετνάμ) δεν είναι και οι ευκολότερες. Για όσους έχουν ζήσει όμως, ως επιχειρηματίες, έξι χρόνια ύφεσης, οι όποιες δυσκολίες συναντήσουν εκεί δεν αποκλείεται να τους φανούν απλώς ...peace of cake.