Skip to main content

Προχωρά ο δρόμος που θα ενώσει την Ελασσόνα με τα Μετέωρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγαλόπνοο σχέδιο της νομαρχίας Λάρισας να ενώσει την επαρχία Ελασσόνας με τα Μετέωρα.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγαλόπνοο σχέδιο της νομαρχίας Λάρισας να ενώσει την επαρχία Ελασσόνας με τα Μετέωρα. Ο δρόμος Βερδικούσιας – Λογγά, που είναι το κομμάτι που χωρίζει τους δυο νομούς, έχει αρχίσει και κατασκευάζεται.

Πρόκειται για το πρώτο σκέλος ενός μεγάλου σχεδίου που αναμένεται να αποφέρει σημαντικά τουριστικά οφέλη και στους δύο νομούς. Το έργο επισκέφθηκε χθες ο νομάρχης Λάρισας, Λουκάς Κατσαρός, με μηχανικούς της νομαρχίας για να διαπιστώσει ότι οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

Η βασική ιδέα ήταν να μετατραπεί ο υφιστάμενος σήμερα δασικός δρόμος μήκους 11 περίπου χλμ. σε επαρχιακή οδό ήπιας κυκλοφορίας, ώστε να μην διαταραχθεί το φυσικό περιβάλλον.

Η νομαρχία Λάρισας ενέταξε την πρώτη φάση του έργου στο πρόγραμμα «Πίνδος». Μέσω αυτού του προγράμματος και με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ ξεκίνησαν να κατασκευάζονται τα 2,5 πρώτα χιλιόμετρα που αποτελούν και το πλέον δύσκολο κομμάτι του έργου, λόγω των πολλών χωματουργικών παρεμβάσεων και διανοίξεων που πρέπει να γίνουν. Τα υπόλοιπα 8,5 χλμ αποτελούν σαφώς πιο εύκολη υπόθεση αφού ο δρόμος είναι σχηματισμένος.

Η νομαρχία ευελπιστεί να ενταχθούν και αυτά σε κάποιο πρόγραμμα στο άμεσο μέλλον. Ο δρόμος θα ξεκινά από την είσοδο της Βερδικούσιας και θα καταλήγει στα όρια του νομού Τρικάλων. Από κει και πέρα, υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος που οδηγεί στην πανέμορφη λίμνη του Λογγά και εν συνεχεία στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα.