Skip to main content

Προχωρά η συγχώνευση των UAL και Continental

Η αεροπορική εταιρία US Airways Group ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με την United Airlines, εξέλιξη που ίσως ανοίξει το δρόμο για τη συγχώνευση της UAL με την Conti
Η αεροπορική εταιρία US Airways Group Inc ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με την United Airlines, εξέλιξη που ίσως ανοίξει το δρόμο για τη συγχώνευση της UAL Corp με την Continental Airlines Inc, οπότε θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στον κόσμο.

 Η UAL και η Continental έχουν ήδη αρχίσει επαφές για πιθανή συγχώνευση του μετοχικού κεφαλαίου τους, όπως έγινε γνωστό από πηγή που γνωρίζει τις εταιρικές εξελίξεις.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μία τέτοια συγχώνευση θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην αεροπορική βιομηχανία, που τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα. Αρκετοί μάλιστα πιστεύουν ότι η UAL μπήκε στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την US Airways, ώστε να πιέσει την Continental, για την έναρξη ξεχωριστών συζητήσεων. Ωστόσο η απόφαση της US Airways να αποσυρθεί, μειώνει τη διαπραγματευτική ισχύ της UAL.

«Η United δεν μπορεί πλέον να φέρνει τη μία αεροπορική εταιρία απέναντι στην άλλη για να εξασφαλίσει την καλύτερη συμφωνία», δήλωσε ο Τζο Σβιτερμαν, ειδικός σε θέματα μεταφορών, στο πανεπιστήμιο DePaul του Σικάγο. Οι εκπρόσωποι της UAL και της Continental απέφυγαν οποιοδήποτε σχόλιο για τις εξελίξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ