Skip to main content

Προχειρότητες και ασάφειες στον «Καλλικράτη», λέει ο Ψωμιάδης

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης και του σχεδίου «Καλλικράτης» ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό.
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης και του σχεδίου «Καλλικράτης» ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Στην επιστολή του ο Νομάρχης αναφέρεται στις αδυναμίες του προσχεδίου του νόμου για τον «Καλλικράτη» που είδε το φως της δημοσιότητας, επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νομοσχέδιο με προχειρότητα και ασάφειες στις αρμοδιότητες, χωρίς καμία αναφορά στον χωροταξικό χάρτη, ανεπαρκή πρόβλεψη για τους αναγκαίους πόρους».

Επίσης, ο Νομάρχης παρατηρεί ότι «δεν είναι δυνατόν να αποδυναμώνεται ο ρόλος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και μαζί να πηγαίνει η Θεσσαλονίκη πίσω για δεκαετίες, επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι έτσι θα εξυπηρετηθεί το κομματικό συμφέρον, το οποίο εσείς τόσο εύστοχα έχετε αποκηρύξει προς όφελος του καλού της χώρας», προσθέτει ο κ. Ψωμιάδης.

Ο Νομάρχης προτείνει στον Πρωθυπουργό την απόσυρση του νομοσχεδίου, που το χαρακτηρίζει «ένα νομοσχέδιο που απομακρύνει την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση από την κοινωνία» και ζητά «να ψηφιστεί τώρα ένας νόμος - πλαίσιο και να εφαρμοστεί σε τέσσερα χρόνια, ώστε στο μεταξύ να υλοποιηθεί με τις απαραίτητες διορθώσεις και προσαρμογές».