Skip to main content

Προβληματισμός Κοτζιά για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ φέρεται να είπε προς τους βουλευτές που ήταν παρώντες ότι είναι απροσδιόριστος ο χρόνος λήξης του θέματος με τους δύο Έλληνες στον Έβρο

Μεγάλο προβληματισμό για την συμπεριφορά της Τουρκία εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην ενημέρωση που έκανε προς της επιτροπή Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο κ. Κοτζιάς φέρεται να είπε προς τους βουλευτές που ήταν παρόντες ότι είναι απροσδιόριστος ο χρόνος λήξης του θέματος με τους δύο Έλληνες στον Έβρο, ενώ βουλευτές που συνομίλησαν με τους δημοσιογράφους έκαναν εκτιμήσεις ότι ίσως η υπόθεση φτάσει χρονικά σε εκκρεμότητα ακόμη και τον ένα χρόνο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά βουλευτής, για τη στάση της Τουρκίας και την ενημέρωση Κοτζιά «είναι η πρώτη φορά που από τα ροζ συννεφάκια η χώρα προσγειώνεται κατευθείαν στο έδαφος με πληθώρα πιέσεων και προβλημάτων».

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά της Αγκυρας, όπου μεταφέρθηκαν τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, διαμηνύεται πως Τούρκοι εμπειρογνώμονες ζητούν διορία 3 εβδομάδων για να ελέγξουν τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτών.

Τέλος, ο Κοτζιάς φέρεται στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας πως θα ζητηθεί να πάει και από την Αθήνα τεχνικός σύμβουλος το επόμενο διάστημα προκειμένου να πάρει κι αυτός μέρος στην εξέταση των κινητών των δύο στρατιωτικών.