Πέμπτη 24 Μαΐου 2018
x

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΐΔΑ

Η πόλη της Πτολεμαΐδας, με ένα δίκτυο που ξεπερνά τα 50 χλμ, τροφοδοτείται με θερμικό φορτίο που προέρχεται την 3η και 4η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς

Μία νέα βλάβη στην 3η μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Καρδιάς της ΔΕΗ έχει ως αποτέλεσμα να μείνει εκ νέου χωρίς θέρμανση ολόκληρη η πόλη της Πτολεμαΐδας. Ένα πρόβλημα στο επιστόμιο του λέβητα έθεσε εκτός λειτουργίας, στις 12:30, την 3η μονάδα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Σταθμού, Βασίλης Τσίγκας «οι τεχνικοί μας εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση του προβλήματος και ευελπιστούμε έως τις τρεις το απόγευμα να θέσουμε σε εκκίνηση την μονάδα και νωρίς το βράδυ να έχει ομαλοποιηθεί η ένταξή της στο σύστημα ενέργειας και να έχει ξεκινήσει η τροφοδοσία με θερμικό φορτίο της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας».

Η πόλη της Πτολεμαΐδας, με ένα δίκτυο που ξεπερνά τα 50 χλμ, τροφοδοτείται με θερμικό φορτίο που προέρχεται την 3η και 4η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς, αλλά η σοβαρή βλάβη που προήλθε εξαιτίας του παγετού έθεσε εκτός λειτουργίας και τις δύο μονάδες του σταθμού, δημιουργώντας  αρρυθμίες στη θέρμανση της πόλης.

Ο πρόεδρος της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ), Γιώργος Κάλφας, ανέφερε: «Όλοι οι τεχνικοί μας έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους στην προσπάθεια να γίνει ό,τι καλύτερο για την θέρμανση της πόλης. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το δίκτυο σε υποφερτή θερμοκρασία, θέτοντας σε λειτουργία τις εφεδρείες μας, όπως τον λέβητα πετρελαίου ισχύος 25 θερμικών Mw και χρησιμοποιώντας τις τέσσερις δεξαμενές αποθήκευσης θερμότητας που διαθέτουμε». Η τροφοδοσία των εγκαταστάσεων της Τηλεθέρμανσης με πετρέλαιο θέρμανσης είναι συνεχής και σύμφωνα με τον κ. Κάλφα, τις τελευταίες ημέρες «χρειάστηκαν 50 τόνοι καυσίμου για την πλήρωση των δεξαμενών και την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τη συνεχή λειτουργία του λέβητα. Για κάθε ώρα λειτουργίας του απαιτούνται 2,5 τόνοι πετρέλαιο».

     Η επαναλειτουργία της 3ης μονάδας του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ θα αποκαταστήσει κατά ένα μέρος την ομαλή λειτουργία της τηλεθέρμανσης στο μεγαλύτερο μέρος της Πτολεμαΐδας και η ΔΕΤΗΠ ενημέρωσε τους ότι λόγω της συνεχιζόμενης βλάβης της 4ης και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, η Τηλεθέρμανση τα επόμενα 24ωρα θα λειτουργεί εκ περιτροπής ανά δίωρο, εναλλάξ, στο κέντρο (Α' ζώνη) και την περιφέρεια (Β' ζώνη) της πόλης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ