Skip to main content

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε περιοχές της χώρας

Σε πολλές περιοχές της χώρας καταγράφονται από χθες σοβαρά προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες που σημειώνονται

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη χώρα με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες έχει προκαλέσει προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Η κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο διήρκεσε για 40 περίπου λεπτά, πλημμύρισε δρόμους, όπως στην Νεάπολη και μπροστά στην ΑΓΕΤ-Ηρακλής, όπου με μεγάλη δυσκολία τα αυτοκίνητα περνούσαν τη «λίμνη». Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επιταθεί το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Βόλου.

Χωρίς ρεύμα έμειναν οι περιοχές Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά και Λεχώνια, όπως και χωριά του Νοτίου Πηλίου, ενώ χωρίς τηλέφωνα ήταν για περισσότερες από 4 ώρες το κέντρο και οι ανατολικές περιοχές του Βόλου.

Πλημμυρικά φαινόμενα και πτώσεις δένδρων καταγράφηκαν σε περιοχές της Ηλείας. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Πύργου και τα γειτονικά χωριά, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αλλά και της υπερχείλισης χειμάρρων, καταγράφηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα. Περιορισμένες πλημμύρες, κυρίως σε δρόμους, καταγράφηκαν και στην Κυλλήνη.

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία χθες στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας. Αντιμέτωποι με εικόνες καταστροφής ήρθαν και οι κάτοικοι των Συβότων. Στην παραλία τέσσερις από τις βάρκες αναποδογύρισαν και κάποιες χάθηκαν κάτω από τα νερά της θάλασσας. Με δυσκολία γινόταν η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο των Συβότων, της Πέρδικας και της Πάργας, ενώ πολλοί δρόμοι σε αρκετά παραλιακά σημεία της Ηπείρου μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην ανατολική Λακωνία και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μολάων. Από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε αργά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών, στην εθνική οδό Σπάρτης - Μονεμβασιάς και τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς. Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.

Υδροστρόβιλοι έπληξαν το Κατάκολο και τον Λαγανά Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα και να προκληθούν ζημιές.