Skip to main content

Προβάδισμα των CDU/CSU έναντι του SPD σε νέα δημοσκόπηση

Οι συντηρητικοί της Άνγκελα Μέρκελ ανακτούν το προβάδισμα από το κόμμα του Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με δημοσκόπηση για την Bild

Το προβάδισμα έναντι του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ανακτά η συντηρητική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ και το αδελφό της κόμμα στη Βαυαρίας (CSU), σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για την εφημερίδα Bild, η οποία δημοσιεύθηκε χθες.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη μεταξύ 2.030 ψηφοφόρων από την 17η έως και την 20η Φεβρουαρίου, ο συνδυασμός CDU/CSU θα κέρδιζε 31,5% στις εκλογές, ενώ το SPD θα κέρδιζε 30%. Δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου στις 6 Φεβρουαρίου έδινε προβάδισμα στο SPD έναντι των CDU/CSU για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Η δημοσκόπηση του INSA δείχνει μεταξύ άλλων και μια πτώση στους πιθανούς αριστερούς συμμάχους του SPD. Το ποσοστό της σκληροπυρηνικής Αριστεράς (Linke) καταγράφει πτώση μισής μονάδας και διαμορφώνεται στο 9,5%, ενώ οι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 6,5%.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) καταγράφουν άνοδο μισής μονάδας στο 5,5%, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σημειώνει πτώση μιας μονάδας, φθάνοντας στο 11%.

Το SPD, συγκυβερνών κόμμα στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ, ανέκαμψε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία. Η πιό πρόσφατη εκλογική νίκη του κόμματος ήταν υπό τον Γκέρχαρντ Σρέντερ το 2002.