Skip to main content

Προβάδισμα στη Φώφη Γεννηματά προβλέπεται στην Α' Θεσσαλονίκης

Εκλογές με περίπου 3.000 στελέχη του ΠΑΣΟΚ να προσέρχονται στις κάλπες της Α' εκλογικής περιφέρειας. Τι λένε οι εκτιμήσεις.

Η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να είναι η... εκλεκτή των Θεσσαλονικέων ΠΑΣΟΚων στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, με τους Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Ανδρέα Λοβέρδο να ακολουθούν. Οι πρώτες εκτιμήσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του νέου αρχηγού παίρνουν και δίνουν από σήμερα, ενώ το γεγονός ότι οι «βενιζελικοί» δεν έχουν γραμμή (κάτι που αποφεύγει και η Νομαρχιακή Επιτροπή) κάνει το τελικό αποτέλεσμα αμφίρροπο.

Στα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ έχει γίνει πεποίθηση ότι η κ. Γεννηματά θα πάρει την πρωτιά και μάλιστα με ικανή διαφορά από τον δεύτερο.

Ποιος θα είναι αυτός; Αν κάποιος ρωτούσε μια εβδομάδα πριν η απάντηση θα ήταν ο κ. Κωνσταντινόπουλος, καθώς φαίνεται ότι η υποστήριξη του Αντώνη Σαουλίδη λειτούργησε καταλυτικά, ώστε να έχει την προτίμηση μεγάλου μέρους των εκλογέων.

Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος άρχισε να... τσιμπάει ψήφους την τελευταία εβδομάδα και πλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ισοδύναμες τις δυο υποψηφιότητες.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή δηλώνει πανταχόθεν ότι δεν πρόκειται να πάρει θέση εν όψει της Κυριακής, κάτι που έχουν αποφύγει και οι επικεφαλής σε προσωπικό μάλιστα επίπεδο. Ο απερχόμενος πρόεδρος, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν ασχολείται καν και έχει δώσει το... ελευθέρας για ψήφο κατά συνείδηση στους πολλούς φίλους του στη Θεσσαλονίκη.

Πέραν πάντως της στήριξης Σαουλίδη στην υποψηφιότητα Κωνσταντινόπουλου, έχει ενδιαφέρον ότι ο Σίμος Δανιηλίδης στηρίζει την υποψηφιότητα της κ. Γεννηματά. Έτσι, δήμαρχος και αντιδήμαρχος, που οι σχέσεις τους πέρασαν από πολλά κύματα, αλλά τρέφουν εκτίμηση ο ένας για τον άλλο, θα δώσουν τη δική τους εσωκομματική μάχη για λογαριασμό τρίτων.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου, Στέλιος Αγγελούδης, φέρεται να ταλαντεύεται ανάμεσα στην υποστήριξη της κ. Γεννηματά και του κ. Λοβέρδου, ενώ ο τελευταίος πήρε την υποστήριξη του δασκάλου, Κώστα Ανθόπουλου, που επηρεάζει μια σημαντική ομάδα εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη.

Στη Β' εκλογική περιφέρεια ο Γιώργος Αρβανιτίδης έχει ταχθεί στο πλευρό του Ανδρέα Λοβέρδου και ο Βασίλης Γερανίδης στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά. Η μάχη εκεί είναι ακόμη πιο αμφίρροπη.

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για το τελικό αποτέλεσμα πάντως αναμένεται η μάχη να δοθεί ανάμεσα σε κ. Γεννηματά και κ. Λοβέρδο, αφού και οι δυο έχουν μεγάλη επιρροή στην Αττική και ο μηχανισμός τους είναι εκεί πολύ ισχυρός σε σύγκριση με τον κ. Κωνσταντινόπουλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αττική αντιπροσωπεύει τους μισούς από τους εκλογείς πανελλαδικά, οπότε...

Πεποίθηση στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ότι θα χρειαστεί και δεύτερη διαδικασία βάσει των αποτελεσμάτων της ερχόμενης Κυριακής. Σε αυτή την περίπτωση θα επαναληφθούν οι εκλογές μία εβδομάδα μετά.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει υπάρξει συνεννόηση μεταξύ της κ. Γεννηματά και του κ. Λοβέρδου και εφόσον ένας εκ των δύο έχει σημαντική διαφορά από το δεύτερο θα στηριχθεί η υποψηφιότητα του πρώτου στον επόμενο γύρο.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ελπίζουν πάντως ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μεθαύριο, καθώς θεωρούν ότι θα υπάρξει παραίτηση του δεύτερου υπέρ του πρώτου, ειδικά εάν η διαφορά είναι πάνω από δέκα ποσοστιαίες μονάδες.

Η επόμενη μέρα πάντως δε θα βρει το ΠΑΣΟΚ διαιρεμένο, όπως τουλάχιστον διακηρύσσουν όλες οι πλευρές. Η διαδικασία της εκλογής κύλησε ομαλά, χωρίς παρατράγουδα και παρά τις κόντρες προσυνεδριακά, στην τελική ευθεία για την εκλογή του νέου αρχηγού όλοι είναι πιο ήρεμοι και επενδύουν στην ενότητα.

Στην Α' Θεσσαλονίκης οι ψηφοφόροι για το συνέδριο ανήλθαν σε 1.600, όμως στις κάλπες της Κυριακής αναμένεται να προσέλθουν περίπου οι διπλάσιοι. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Τα σημεία ψηφοφορίας στην Α' Θεσσαλονίκης είναι τα εξής:

ΧΩΡΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΜΠΑΣ

ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ 57&ΛΑΜΠΡΑΚΗ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Ε ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΒΑΣ.ΟΛΓΑΣ 162 ΜΕ ΜΑΡΤΙΟΥ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΕΩΣ 58, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΚΡΑ

ΦΟΥΑΓΙΕ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΥΚΕΩΝ

ΣΤΡ.ΣΑΡΑΦΗ &ΜΙΧΑΗΛ 1

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΧΡ.ΤΣΑΚΙΡΗΣ" ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

ΛΑΓΚΑΔΑ 221