Skip to main content

Προβάδισμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό,2-0 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρo(vid)

Με σκόρερ τους Ροντρίγκο Μολέντο και Σεμπάστιαν Λέτο, οι «πράσινοι» απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος

Τη νίκη με 2-0 κατέκτησε ο Παναθηναϊκός εναντίον του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για τον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδος.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο των κινήσεων με τον «Δικέφαλο» αντίθετα να παίζει πιο κλειστά προσπαθώντας να βρει κενούς χώρους για να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Στο 19΄ο Μπεργκ κέρδισε τη μονομαχία από τον Λέοβατς αλλά το σουτ του έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου ενώ ένα λεπτό αργότερα μετά από σέντρα του Χουλτ από τ' αριστερά ο Μπεργκ έπιασε δυνατή κεφαλιά αλλά ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς καθώς στο 21΄μετά από σουτ του Βιγιαφάνιες, ο Γλύκος απέκρουσε με γροθιές, ο Μπεργκ έκανε κεφαλιά πάσα προς τον Μολέντο και ο Βραζιλιάνος αμυντικός έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά πρώτα στο δεξί δοκάρι του Γλύκου και εν συνεχεία κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Οι «ασπρόμαυροι» έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσουν όταν στο 28΄ο Ουάρντα συνδυάστηκε ωραία με τον Λέοβατς και αυτός γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι προς τον επερχόμενο Ενρίκε αλλά το τελείωμα του Βραζιλιάνου εξτρεμ ήταν κάκιστο με τη μπάλα να φεύγει ψηλά εκτός εστίας.

Η τελευταία καλή στιγμή ανήκε στο «τριφύλλι» όταν στο 43΄ο Μπεργκ συνδυάστηκε με τον Βιγιαφάνιες με τον Αργεντινό να μπαίνει στην περιοχή αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε και η πρώτη ευκαιρία αυτού ανήκε στον Παναθηναϊκό όταν στο 66΄ο Βιγιαφάνιες έστρωσε τη μπάλα στον Μπεργκ που σούταρε στην κίνηση αλλά ο Γλύκος με εντυπωσιακή επέμβαση απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 69΄οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι όταν ο Μπεργκ σούταρε μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κρέσπο αλλά ο Σιδηρόπουλος άφησε την αναμέτρηση να εξελιχθεί.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να διαμαρτυρηθούν για πέναλτι σε φάση που η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Χουλτ αλλά ο Σιδηρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας ενώ τιμώρησε τον Μάτος με κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Στο 83΄ήρθε η στιγμή για τους «πράσινους» να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους όταν ο Εμποκού σούταρε με τη μπάλα από τις κόντρες να καταλήγει στον Μπεργκ που πάσαρε στον Λέτο με τον Αργεντινό να μην δυσκολεύεται να πλασάρει για το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (Μολίνς 86΄), Εμποκού, Μπεργκ (Ρέις 90' + 2'), Κλωναρίδης (Λέτο 75').

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κάνιας, Σάκχοβ (Τσίμιροτ 88΄), Ουάρντα, Ενρίκε (Πέλκας 58΄), Κάμπος (Κίτσιου 78΄), Κουλούρης.