Skip to main content

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 6,4% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 21,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,1%. Τρίτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 6,9%.

Προβάδισμα 6,4% σημειώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που έγινε για λογαριασμό του newsit.gr.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 21,5% η αξιωματική αντιπολίτευση και ακολουθεί το κυβερνών κόμμα με 15,1%. Τρίτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ  με 5,1% και έπεται το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, και η Λαϊκή Ενότητα και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%. Τελεύταία έρχονται τα κόμματα της Ένωσης Κεντρώων (2,3%), των ΑΝΕΛ (2,2%) και του Ποταμιού (1,6%).

Στην ερώτηση, «ποιος σας έπεισε περισσότερο στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι πολεμάει την διαπλοκή», η πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 55% απάντησε κανένας από τους δύο, το 23% ο Τσίπρας και το 18% ο Μητσοτάκης.

Τέλος το 67% δήλωσε πως δεν τον έπεισε ούτε ο πρωθυπουργός στην ομιλία στη Βουλή για το ζήτημα της αδειοδότησης των καναλιών ούτε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση Siemens.