Skip to main content

Ο Μητσοτάκης δίνει πρωτιά στη ΝΔ - Απειλεί με συρρίκνωση ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

Καθαρό προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει νέα δημοσκόπηση - Η εκλογή Μητσοτάκη πιέζει το ΠΑΣΟΚ και συρρικνώνει το Ποτάμι.

Επιβεβαιώνεται η τάση αλλαγής του πολιτικού σκηνικού μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, καθώς, σε συνέχεια της χθεσινής δημοσκόπησης, νέα μέτρηση της κοινής γνώμης δείχνει προβάδισμα άνω γου 3% της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και σαφείς πτωτικές τάσεις σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπησητης Alco για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», το προβάδισμα που καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου είναι 3,3%, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 18% και η ΝΔ φτάνει στο 21,3%. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ περνά τρίτο με 5,4%, αφήνοντας τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Ένας στους δύο πολίτες αξιολογεί ως θετική εξέλιξη την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, την ίδια ώρα που, σύμφωνα με την έρευνα, η διογκούμενη απογοήτευση από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνουν την απαισιοδοξία της κοινής γνώμης, η οποία εκτοξεύεται σε πρωτόγνωρα ύψη.