Skip to main content

Πρωτοβουλίες ενημέρωσης και εκδηλώσεις από την Art Thessaloniki

Στο Οpen Art Lab της ΔΕΘ-Helexpo θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις που ξεκινούν από τις 11 Ιανουαρίου 2016 και θα διαρκέσουν έως τις 22 του μήνα.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά το 2016 για την 1η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και εισέρχεται στο νέο έτος με μία σειρά πρόδρομων εκδηλώσεων και ενημερωτικών πρωτοβουλιών.

Στο πλαίσιο αυτό, στο Οpen Art Lab της ΔΕΘ-Helexpo (δίπλα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις που ξεκινούν από τις 11 Ιανουαρίου 2016 και θα διαρκέσουν έως τις 22 του μήνα (με ωράριο από τις 12:00 –18:00) και στις οποίες η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η πρώτη εκδήλωση είναι το 4ο Εργαστήρι Ζωγραφικής του Ι. Φωκά με διδάσκοντες τους Β. Πλοιαρίδη και Μπ. Βενετόπουλο, όπου κατά τη διάρκεια του θα πραγματοποιηθούν εκτός των άλλων ομιλίες και διαλέξεις σχετικές με τις επαγγελματικές ευκαιρίες των νέων καλλιτεχνών (τέχνη και επιχειρηματικότητα).  Πρόκειται ουσιαστικά για συναντήσεις ενημέρωσης φοιτητών και αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και άλλων σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για προγράμματα χρηματοδότησης επαγγελματικής δραστηριότητας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Στις συναντήσεις θα παρουσιαστούν τα προγράμματα «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης των πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και «Νεοφυής επιχειρηματικότητα».

Στις παρουσιάσεις αυτές εισηγητής θα είναι ο Γ. Ταξιαρχόπουλος, Εικαστικός & Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair, Παντελή Τσάτση και τον Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης, Χ. Σαββόπουλο.