Skip to main content

Πρωτοβουλία Σβώλου: Συναυλία ενίσχυσης για το πρώτο πάρκο τσέπης

Η συναυλία θα γίνει στις 15 Μαρτίου στο WE. Σκοπός είναι η ενίσχυση του εγχειρήματος για ένα πάρκο που θα φτιαχτεί από τη γειτονιά για τη γειτονιά.

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης διοργανώνει στις 15 Μαρτίου η Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου ώστε να συγκεντρώσει πόρους για το φιλόδοξο εγχείρημα της δημιουργίας του πρώτου Πάρκου Τσέπης στη Θεσσαλονίκη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο WE με τη συμμετοχή των Κακό Συναπάντημα, Μπάμπη Μπατμανίδη, The Bulguns & Paranaue. Ακόμα, θα προβληθεί αφιέρωμα για το Πάρκο Τσέπης από το Αντιδραστήριο της ΕΡΤ3.

Πριν από ένα χρόνο η Πρωτοβουλία υιοθέτησε την ιδέα να δημιουργήσει το πρώτο Πάρκο Τσέπης της Θεσσαλονίκης στο εγκαταλελειμμένο οικόπεδο που βρίσκεται στην γωνία της οδού Αγαπηνού με Ιωάννου Μιχαήλ.

Κάτοικοι αλλά και ενεργοί πολίτες έχουν ήδη προχωρήσει σε σημαντικά βήματα για τη δημιουργία του πάρκου καθώς έχουν ήδη δημιουργήσει σχέδια για τη μεταμόρφωση του χώρου, έχουν καθαρίσει με τη βοήθεια του δήμου το οικόπεδο και έχουν απομακρύνει τις κομμένες ρίζες.

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία, «πρόκειται για μία κοινή προσπάθεια που αφορά την αναβάθμιση της ζωής μας, πέρα από κάθε είδους επιβαλλόμενους διαχωρισμούς, προσπαθούμε με όλα τα μέσα, ακολουθώντας τις αρχές της αυτο-οργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης, θέλοντας να δείξουμε έμπρακτα ότι η οργάνωση των από-τα-κάτω μπορεί να λειτουργήσει με πραγματικό κοινωνικό αντίκτυπο ενάντια στην απομόνωση της κρίσης».  

Η Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου δραστηριοποιείται τα τελευταία 4 χρόνια στον ομώνυμο δρόμο και στα πέριξ αυτού, αναπτύσσοντας διάφορες πολιτιστικές δράσεις στον δημόσιο χώρο όπως είναι το Δείπνο της Άνοιξης. «Με τις δράσεις μας θέλουμε να συμβάλουμε στην καλλιέργεια της ταυτότητας της Γειτονιάς μας και στην εμπέδωση μιας περισσότερο συμμετοχικής κουλτούρας που αφορά το δικαίωμά μας στην πόλη. Μέσω εργαστηρίων, εκθέσεων, δράσεων ενημέρωσης και κυρίως ανοιχτών συνελεύσεων, στη βάση της ισότητας, της αλληλεγγύης και της οριζόντιας λειτουργίας, δημιουργούμε από κοινού ένα σημείο αναφοράς από και για την Γειτονιά, έναν χώρο συνάθροισης, ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών», επισημαίνει η Πρωτοβουλία.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30

Είσοδος: 6 Ευρώ (με μπύρα)

Σημεία προπώλησης: Ακυβέρνητες Πολιτείες Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο-Καφέ, Ζώγια - Βιβλίο Τσάι Και Συμπάθεια, Ενοχές, Stereodisc Record Shop, Σάρωθρον Cafe Bar, Hemingway bistrot, iliotropio cafe, Lotus Record Shop, ΑΖΑ Video Club.

Αν θέλετε να διαβάσετε περίσσοτερο για τη δράση της Πρωτοβουλίας, δείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Η Σελίδα της στο Facebook, εδώ

Σύνδεσμος Εκδήλωσης στο Facebook, εδώ