Skip to main content

Πρωτοβουλία Σαρίδη για την αξιοποίηση του νοσοκομείου Λοιμωδών

Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης προχώρησε σε έκτακτη συνάντηση με τον Ιταλό πρόξενο προκειμένου να εξετάσουν αναλυτικά το ζήτημα.

Πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου και αφημένου στην τύχη του κεντρικού κτιρίου του Νοσοκομείου Λοιμωδών ανέλαβε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος προχώρησε σε έκτακτη συνάντηση με τον Ιταλό πρόξενο προκειμένου να εξετάσουν αναλυτικά το ζήτημα.

Οι δύο άντρες επιβεβαίωσαν τις άριστες ελληνοιταλικές σχέσεις και εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους και την έντονη προθυμία τους να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα έχουν προκύψει και να πάψει η υφιστάμενη απαξίωση του κτιρίου.

Υπενθυμίζουμε πως το κτίριο χτίστηκε το 1890 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Πιέρο Αριγκόνι και λειτούργησε ως Γενικό Ιταλικό Νοσοκομείο. Από την λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου έως και τον Σεπτέμβριο του 2013 λειτούργησε ως Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων.

Σε δήλωση του προς το Voria ο βουλευτής Σαρίδης ανέφερε πως: «το θέμα βρίσκεται πλέον αποκλειστικά στα χέρια του Υπουργού Υγείας κύριο Ξανθό, με τον οποίο έχω ήδη ζητήσει επισήμως συνάντηση εργασίας για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν θα σταματήσω να πιέζω και να ενοχλώ όσους αδιαφορούν αλλά και να συνεργάζομαι με όσους ενεργά αντιστέκονται στην αδιαφορία, ώστε σύντομα το κτίριο του Λοιμωδών, να προσφέρει Ζωή όπως κάνει εδώ και 130 περίπου χρόνια με εξαίρεση φυσικά την τελευταία τετραετία.»