Skip to main content

Πρωτοβουλία Κουρουμπλή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα στον ΟΛΘ

Προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατό να καταλήξουν σε συνεννόηση διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΛΘ για τον τερματισμό των κινητοποιήσεων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να βρεθεί τρόπος να επιλυθεί η αντιπαράθεση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ διοίκησης του ΟΛΘ και εργαζομένων και η οποία οδήγησε στην πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, με τη μορφή αποχής από την εργασία, το προηγούμενο Σάββατο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα στο γραφείο του κ. Κουρουμπλή και σε αυτή συμμετείχαν: Aπό την διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος κ.κ. Κώστας Μέλλιος και Δημήτρης Ρούτος. Aπό πλευράς εργαζομένων το προεδρείο της ΟΜΥΛΕ και οι εκπρόσωποι του Τμήματος Θεσσαλονίκης. Το ΤΑΙΠΕΔ εκπροσώπησε το μέλος κ. Άγγελος Βλάχος που είναι και μέλος δ.σ. της ΟΛΘ Α.Ε.

Να σημειωθεί ότι τον υπουργό πλαισίωναν στη σύσκεψη ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας κ. Δ. Καλαματιανός, ο γενικός γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χρήστος Λαμπρίδης, η νομική σύμβουλός του κ. Ευαγγελοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας, Διονύσης - Χαράλαμπος Καλαματιανός.

Κατά τη συνάντηση υπήρξαν στιγμές που το κλίμα οξύνθηκε και δεν στάθηκε δυνατό να καταλήξουν σε συνεννόηση διοίκηση και εργαζόμενοι. Οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν στην απόφαση της διοίκησης, της 5ης Μαΐου, με την οποία ανακλήθηκε προηγούμενη απόφαση του ίδιου δ.σ., όταν είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε προσλήψεις 78 ατόμων, με σχέση ΙΔΑΧ και μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου να προσαρμοστεί το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις απαιτήσεις της τελωνειακής νομοθεσίας σχετικά με τα εγχώρια προς εξαγωγή εμπορευματοκιβώτια.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των ενδιαφερομένων πλευρών και να διευρυνθεί με τη συμμετοχή του νέου επενδυτή, ώστε, σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας, να επιλεγούν οι βέλτιστες δυνατές λύσεις για τα αιτήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ.

Επιπλέον, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στη βούλησή του να καλύπτονται οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού με προσωπικό μόνιμης απασχόλησης.

Οι κύριοι Μέλλιος και Ρούτος αναγνώρισαν την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού στον ΟΛΘ αλλά είπαν ότι ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης που είχε λάβει  στις 3/3/2017 το δ.σ. επειδή στο μεσοδιάστημα προχώρησαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση ενώ εστάλη και έγγραφο από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ που συνέστηνε την αποφυγή προσλήψεων.

Για το ΤΑΙΠΕΔ, το κύριο θέμα είναι να επικρατήσει εργασιακή ειρήνη στο Λιμάνι, όπως φέρεται να είπε ο κ. Βλάχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι εργαζόμενοι θα περιμένουν τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών που δήλωσε ότι θα αναλάβει ο υπουργός Ναυτιλίας ενώ δήλωσαν ότι εμμένουν στην ανάκληση της τελευταίας απόφασης του δ.σ., της απόφασης της 5ης Μαΐου, με την οποία η διοίκηση άλλαξε την προηγούμενη απόφασή της για προσλήψεις προσωπικού.