Skip to main content

Πρωτοβουλία για θέσεις πρακτικής, μαθητείας και απασχόλησης για νέους

Επιχειρήσεις που αξιοποιούν το θεσμό της μαθητείας θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την εμπειρία τους, ώστε να αναπτυχθεί στη συνέχεια διάλογος

«Η συμβολή της μαθητείας στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων» είναι το θέμα της δίωρης συνάντησης που συνδιοργανώνουν Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το CSR HELLAS (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη).

H συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 21 Ιουνίου, από 5.30 μμ έως 7.30 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος) και διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΘ και CSR HELLAS, για την προώθηση της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία» (European Pact for Youth). Επίσης εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης από το CSR HELLAS του συγχρηματοδοτούμενου έργου Eu talent (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+), που αποσκοπεί στην ενίσχυση του θεσμού της μαθητείας. Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία European Pact for Youth στοχεύει σε περισσότερες και καλύτερες θέσεις πρακτικής άσκησης, μαθητείας και πρώτης απασχόλησης για τους νέους της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η μαθητεία, η διαδικασία δηλαδή κατάρτισης νέων εργαζομένων σε ένα επάγγελμα ή μια τέχνη με έμφαση στην πρακτική εξάσκηση, μπορεί να αποτελέσει ένα καίριας σημασίας εργαλείο για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα κάθε επιχείρησης. Ζητούμενο επομένως είναι η ενσωμάτωση κριτηρίων ποιότητας στις προσφερόμενες από τις επιχειρήσεις θέσεις μαθητείας, καθώς και η προσπάθεια διεύρυνσης του αριθμού τέτοιων θέσεων, ώστε ο θεσμός να λειτουργήσει προς όφελος και των δύο μερών (επιχειρήσεων - μαθητευόμενων), συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας των νέων».

Στη συνάντηση της 21ης Ιουνίου θα παρουσιαστούν τα κριτήρια ποιότητας και το εργαλείο αυτο-αξιολόγησης του επιπέδου ενσωμάτωσής τους στα προσφερόμενα προγράμματα μαθητείας των επιχειρήσεων που έχει εκπονηθεί με τη συνεργασία του CSR HELLAS στο πλαίσιο του έργου Eu talent.

Παράλληλα, επιχειρήσεις που αξιοποιούν το θεσμό της μαθητείας θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την εμπειρία τους, ώστε να αναπτυχθεί στη συνέχεια διάλογος ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Οι επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται να μετάσχουν στη συνάντηση πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις συμμετοχής, μεταβαίνοντας στον σύνδεσμο: https://www.eventora.com/el/Events/h-symbolh-ths-ma8hteias-thes. Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν την εμπειρία της επιχείρησής τους από την εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μέχρι τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, με την κα Αθανασία Καραμέρου, Υπεύθυνη Συντονισμού Έργων του CSR HELLAS, τηλ. 210 3387422-3 (εσωτ.108), e-mail ath@csrhellas.org.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με την εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Μελετών & Έρευνας του ΕΒΕΘ, αρμόδιος Γ. Εμμανουηλίδης, τηλ. 2310 370181, e-mail emmanouilidis@ebeth.gr.