Skip to main content

Πρωτοφανής κίνηση του Μπουτάρη για το 12ο Δημοτικό Σχολείο

Ζητά από δύο δημοτικούς συμβούλους Ανδρέα Κουράκη και Σωκράτη Δημητριάδη να συντάξουν μελέτη για τις επισκευές στα λυόμενα του 12ου δημοτικού.

του Δημήτρη Παπανίκου

Στροφή 180 μοιρών στο θέμα του 12ου δημοτικού σχολείου φαίνεται πως κάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος ως τώρα εμφανιζόταν να επιμένει στην απόφασή του να καταργηθεί το σχολείο, όπως λειτουργεί στα λυόμενα της Μαρίας Κάλλας και οι 120 μαθητές του να διασκορπιστούν σε οκτώ γειτονικά σχολεία, χθες το βράδυ προχώρησε σε μια ασυνήθιστη κίνηση.

Απέστειλε επιστολή προς δύο δημοτικούς συμβούλους - μηχανικούς, ο ένας μάλιστα από την μείζονα αντιπολίτευση, με την οποία τους ζητά εντός τριών ημερών (!) να του παραδώσουν μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών στα λυόμενα προκειμένου το 12ο δημοτικό σχολείο να συνεχίσει εκεί τη λειτουργία του έως ότου αποκατασταθεί το κτίριο του σχολείου επί της Βασιλίσσης Όλγας όπου είναι και η φυσική έδρα του.

Αποδέκτες της επιστολής ήταν ο Ανδρέας Κουράκης της συμπολίτευσης και ο Σωκράτης Δημητριάδης της μείζονος αντιπολίτευσης. Η επιστολή εστάλη προς αυτούς καθώς στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας οι δυο τους είχαν επικρίνει τη διοίκηση του δήμου, κατηγορώντας την ότι αδυνατεί να λύσει ένα τόσο απλό θέμα όπως αυτό της επισκευής των ζημιών στα λυόμενα. Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι είχαν αμφισβητήσει την επιχειρηματολογία τόσο του δημάρχου όσο και των αρμοδίων αντιδημάρχων Θανάση Παππά και Γιώργου Δημαρέλου οι οποίοι έλεγαν ότι οι βλάβες είναι μη επισκευάσιμες και γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαία η κατάργηση του σχολείου σε αυτή τη θέση. Μάλιστα, οι κ. Κουράκης και Δημητριάδης είχαν πει στο δημοτικό συμβούλιο ότι προσφέρονται να κάνουν εκείνοι, ως μηχανικοί, τη μελέτη για τις εργασίες επισκευής των λυόμενων. Την πρότασή τους είχε, όμως, απορρίψει ο αντιδήμαρχος κ. Παππάς, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί έτσι ο δήμος.

Ωστόσο, μόλις μία μέρα μετά, ο κ. Μπουτάρης ανέκρουσε πρύμναν και απέστειλε επιστολή προς τους δύο δημοτικούς συμβούλους με την οποία τους ζητά να υλοποιήσουν αυτό που υποσχέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο! Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο δήμαρχος στην επιστολή του σημειώνει ότι στη διάθεση των δύο συμβούλων θα είναι και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για την παροχή κάθε υποστήριξης. Βεβαίως, με την επιστολή του αυτή ο δήμαρχος, πέραν του ότι αναιρεί όλη την προηγούμενη στάση της διοίκησής του, τη δική του και των αντιδημάρχων του, είναι σαν να παραδέχεται ότι οι υπηρεσίες του δήμου δεν μπορούν να συντάξουν μια τόσο απλή μελέτη γι’ αυτό και απευθύνεται σε ιδιώτες μηχανικούς – δημοτικούς συμβούλους.

Πλέον, αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση των δύο δημοτικών συμβούλων, εάν θα αποδεχθούν ή όχι την πρόσκληση του κ. Μπουτάρη για να προχωρήσουν στη σύνταξη της μελέτης. Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένονται και οι πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης καθώς η μείζων αντιπολίτευση δια του ίδιου του Σταύρου Καλαφάτη είχε ασκήσει δριμεία κριτική προς τον κ. Μπουτάρη τον οποίο κατηγόρησε για ανικανότητα στη διαχείριση αυτού του θέματος.