Skip to main content

Πρωτοβουλία Σαμαρά για τη διαφάνεια

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την επιβολή όρων διαφάνειας στη δημόσια ζωή πήρε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ζή
Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την επιβολή όρων διαφάνειας στη δημόσια ζωή πήρε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ζήτησε τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στο Κοινοβούλιο, με αντικείμενο τη διαφάνεια.

Σε ανακοίνωση της ΝΔ επισημαίνεται ότι το αίτημα είχε θέσει ο κ. Σαμαράς και στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος το είχε αποδεχθεί.

Επισημαίνει ακόμη η ΝΔ ότι με το αίτημά της επιδιώκει να αποτελέσει η διαφάνεια την πρώτη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση του νέου έτους.

Ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει ακόμη να συγκροτηθεί μία ειδική ευρεία διακομματική επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα σε όλες του τις πτυχές και να προτείνει νομοθετικές παρεμβάσεις μέχρι τη λήξη της συνόδου της Βουλής τον Ιούνιο, ώστε να αρχίσει η ψήφισή τους αμέσως και αν είναι δυνατόν με διακομματική συναίνεση.

Εξάλλου προ τριών ημερών η ΝΔ σε ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι δέχεται τη σύσταση όλων των εξεταστικών επιτροπών που προτείνει το κυβερνών κόμμα (συμπεριλαμβανομένης και της επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου) και ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τη διερεύνηση των υποθέσεων του παρελθόντος.