Skip to main content

Πάγωσε το Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ, με το ένα πόδι στους «8» του κυπέλλου(video)

Με τους Κίτσιου (έβαλε γκολ μετά από 18 μήνες!) και Κλάους να σκοράρουν ο Δικέφαλος έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου

Τη νίκη με 0-2 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδος.

Στον κακό αγωνιστικό χώρο της πρωτεύουσας της Αιτωλοακαρνανίας, ο Δικέφαλος κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε και με σκόρερ του Κίτσιου (έβαλε γκολ μετά από 18 μήνες) και Αθανασιάδη (σκόραρε για πρώτη φορά μετά το παιχνίδι κυπέλλου στην Ελευσίνα) απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Αντίθετα συνεχίζεται η αρνητική παράδοση για τους Αγρινιώτες καθώς σε ακόμη ένα παιχνίδι της φάσης των νοκ άουτ του κυπέλλου Ελλάδος δεν κατάφεραν να κερδίσουν στην έδρα τους ομάδα από την κορυφαία κατηγορία της χώρας.

 

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιτεθεί από τις πρώτες στιγμές του αγώνα παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 1΄έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία όταν ο Κουλούρης βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει με τον Έλληνα τερματοφύλακα να απομακρύνει σε κόρνερ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό πραγματοποιήθηκε στο 14΄όταν ο Μουνιός βρέθηκε έξω από την περιοχή και αφού κέρδισε τις κόντρες σούταρε με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Ο Δικέφαλος συνέχισε να επιτίθεται περιορίζοντας τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο και στο 22΄ο Κουλούρης αν και με πλάτη προσπάθησε να σουτάρει αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Ο Τίτορμος ισοφάρισε τις ευκαιρίες και στο 35΄, ο Μαρκόφσκι πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση πλαγίου του Μύγα αλλά ο Γλύκος δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

 

Οι Αγρινιώτες μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48΄απείλησαν με την κεφαλιά του Μαρκόφσκι που πέρασε εκτός εστίας ενώ στο 53΄διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Βαρέλα στον Πάουλο αλλά ο διαιτητής Νεοφυτιάδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς πραγματοποιήθηκε στο 57΄με πρωταγωνιστή τον Μυστακίδη όταν ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με εντυπωσιακή κίνηση μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά ο Κυριακίδης μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού καθώς τόσο το ψύχος όσο και το τερέν δεν βοηθούσαν τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έψαχναν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη.

Στο 76΄προειδοποίησε με την εκτέλεση φάουλ του Κάτσε που πέρασε εκτός εστίας και στο 78΄κατάφερε να προηγηθεί όταν ο Λέοβατς σέντραρε από τα αριστερά και ο Ροντρίγκες δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και έτσι ο Κίτσιου με προβολή μέσα από την μικρή περιοχή σκόραρε για το 0-1.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναιτωλικό, στο 83΄ο Μυστακίδης κέρδισε πέναλτι από τον Μύγα και με τον Αθανασιάδη να ευστοχεί για το τελικό 0-2 ο Δικέφαλος κλείδωσε τη νίκη και βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στους «8» του θεσμού.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας (Μιχάι 87΄), Μάκος, Κουτρομάνος, Ρότσα (Κλέσιο 71΄), Πάουλο (Παπουτσογιαννόπουλος 76΄), Μουνιός, Μαρκόφσκι.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Κίτσιου, Σάκχοφ, Πέλκας (Κάτσε 63΄), Τσίμιροτ (Κάνιας 89΄), Λέοβατς, Μυστακίδης, Κουλούρης (Αθανασιάδης 46΄).