Skip to main content

Πρώτο βήμα πρόκρισης στους «4» του κυπέλλου με Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ (vid)

Με τον Ελβετό επιθετικό να σκοράρει ξανά, ο Δικέφαλος απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης - Τραυματίας αποχώρησε ο Χοσέ Κάνιας

Τις βάσεις πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος έβαλε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 1-2 της Ξάνθης στα Πηγάδια.

Ο Δικέφαλος ήταν πιο ουσιαστικός στο πρώτο ημίχρονο, οι Ακρίτες μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο και ισοφάρισαν αλλά με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να πετυχαίνει το τρίτο του γκολ σε τέσσερα παιχνίδια με την ασπρόμαυρη φανέλα, οι Θεσσαλονικείς έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «4» του θεσμού. Μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Χοσέ Κάνιας που αντικαταστάθηκε μετά από μισή ώρα αγώνα από τον Έργκους Κάτσε ενώ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Πέδρο Ενρίκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ πλέον τρέχει ένα σπουδαίο σερί 13 νικών σε 14 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως 8 εξ αυτών είναι μακριά από το γήπεδό.

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης κύλησε χωρίς αξιοσημείωτες ευκαιρίες με την πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ να καταγράφεται στο 11΄όταν ο Κουλούρης από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή αλλά ο Φλίσκας σταμάτησε το σουτ του νεαρού επιθετικού.

Ο Δικέφαλος έχασε σημαντική ευκαιρία στο 15΄όταν ο Μυστακίδης βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Ενρίκε αλλά το σουτ του τελευταίου από κοντά κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Ζίβκοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 21΄όταν ο Μπίσεσβαρ από τα αριστερά σέντραρε με στόχο τον Μυστακίδη και ο τελευταίος με προβολή σκόραρε για το 0-1. Μάλιστα ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη.

Οι Ακρίτες μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο την ισοφάριση και το πέτυχαν στο 52΄όταν οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξαν ωραία τη μπάλα και αυτή κατέληξε στον Λάζιτς που με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Γλύκου για το 1-1.

Στο 55΄ο Βλάνταν Ίβιτς πέρασε στο γήπεδο τον Πρίγιοβιτς αντί του Κουλούρη με στόχο να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του και αυτός τον δικαίωσε καθώς στο 64΄ο Ελβετός φορ κατέβασε τη μπάλα εντυπωσιακά με το στήθος και σούταρε απευθείας με το δεξί στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία του Ζίβκοβιτς για το 1-2.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές στο 70' όταν ο Πέδρο Ενρίκε αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό της Τούμπας όταν στο 87΄και μετά από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, ο Πρίγιοβιτς με σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς ενώ ο Μυστακίδης που έγινε αποδέκτης της μπάλας δεν κατάφερε από πλάγια θέση να σκοράρει

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης (Σολτάνι 82΄), Φλίσκας, Πιτσέλι, Σιλά, Καμαρά (Τριάδης 72΄), Λάζιτς (Μεχία 87΄), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κάνιας (Κάτσε 31΄), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (Κίτσιου 72΄), Μυστακίδης, Ενρίκε, Κουλούρης (Πρίγιοβιτς 55΄).